JUBILARNI POHOD – Sve je spremno za 10. Pohod na Kapavac, najviši vrh Požeške gore

Datum objave: 10. 1. 2022. | Kategorija: Susreti

BRESTOVAC – U organizaciji HPD “Sokolovac” Požega, Sekcija “Kapavac” Zakorenje, a pod pokroviteljstvom Općine Brestovac i TZ Zlatni Papuk, ove nedjelje, 16. siječnja 2022. godine održat će se 10. Pohod na Kapavac, najviši vrh Požeške gore.

Organizatori se nadaju kako će, kao i prethodnih godina, ovogodišnji pohod okupiti brojne planinare i ljubitelje planina za koje su pripremili i prigodan program dobrodošlice, najavili su na konferenciji za novinare predsjednik Sekcije “Kapavac” Slavko Lončarević, načelnika općine Brestovac Zdravko Mandić i direktora TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić.

Okupljanje je od 8,30 do 9,00 sati kod Planinarske kuće “Bajin kijer” u Zakorenju, a u skladu s epidemiološkim mjerama broj će biti ograničen na 200 sudionika uz obavezne COVID potvrde. Uz predstavljanje nove turističke table Požeška gora, polazak na Kapavac je u 9, 15 sati. Sve sudionike na Kapavcu će dočekati prigodan kulturno umjetnički program uz slavonsko kolo i nastup kulturno-umjetničkih društava “Drežnik” iz Drežnika i “Berda” iz Brestovaca. Organizirani su hrana i piće po prigodnim cijenama, najavio je Slavko Lončarević.

Načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić izrazio je zadovoljstvo planinarskom manifestacijom koja je postala ključni dio turističke ponude ovog područja.”Općina Brestovac svih ovih godina podržava rad planinarske Sekcije i pomažemo u organizaciji zbivanja. Nadamo se kako će se ta suradnja razvijati i nadalje i te da ćemo ove pohode svake godine učiniti sadržajno bogatijima i privlačnijima za što veći broj sudionika.” naglasio je načelnik Mandić.

Pohvale organizatorima uputila je u ime HPD Sokolovac Požega potpredsjednica Silvija Čajka ističući kako je jedan od ciljeva planinarskog društva promocija Požeške gore i njenih posebnosti, a na tragu toga je i ovaj pohod. O epidemiološkim mjerama i predostrožnosti koja je poduzeta kako bi sve prošlo u skladu s njima govorio je šef općinskog stožera Civiline zaštite Tomo Vrhovac. Značaj manifestacije potvrdio je i direktor TZ Zlatni Papuk Tomislav Galić.

“Podupiremo svaku manifestaciju . Ova na području Brestovca potencijal je za budućnost koji nudi mogućnost dolaska puno posjetitelja, a upravo na tome ćemo raditi – razvijati manifestacije koje su privlačne što većem broju gostiju iz naše regije, ali i susjednih zemalja. S Planinarskim društvom Sokolovac, uskoro ćemo u Velikoj održati tradicionalne Papučke jaglace koji će ove godine doživjeti 40-to izdanje, a na području Općine Brestovac već pripremamo i neke nove manifestacije kako bi iskoristili sve potencijale Požeške gore. Već ove godine oformit ćemo tako nove manifestacije koje će ići baš u tom smjeru – uživanja u prirodi,” rekao je zaključno Galić.

TEKST: S. Pok             FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn