JOŠ DVA DANA – Dođite na Novogradiško glazbeno ljeto i doživite Slavoniju svim osjetilima

Datum objave: 12. 8. 2019. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Darko Rundek, Maja Šuput, Željko Joksimović, Bosutski bećari, Silente….samo je dio regionalne zvjezdane postave koja će se, od 14. do 18.kolovoza, besplatnim koncertima predstaviti posjetiteljima središnjeg ljetnog eventa u regiji – Novogradiškog glazbenog ljeta.

I mada je glazba u glavnoj ulozi, najdugovječnija i najpoznatija gradska manifestacija gostima će ponuditi i niz drugih, pratećih sadržaja, jer Slavoniju je najbolje doživjeti svim osjetilima. Što vas sve još čeka u Novoj Gradiški narednih dana, saznajte i na  službenoj i Facebook stranici središnjeg ljetnog eventa regije ili jednostavno, navratite.

Najdugovječnija i najprepoznatljivija novogradiška manifestacija i ove će godine nastojati opravdati epitet središnjeg ljetnog eventa u Slavoniji i potvrditi kako je riječ o događaju prema kojem se, s pravom, planiraju godišnji odmori. Sve je spremno za 24.Novogradiško glazbeno ljeto, turističko-kulturno-zabavnu priču zbog koje se u kolovozu, itekako, isplati navratiti u Novu Gradišku. Sudeći prema pripremljenom, bit će tako i ove godine, za što će se, uz organizatore, Grad i Turističku zajednicu, pobrinuti i izvođači, vrhunski glazbenici, zvijezde žanrovski različitih glazbenih večeri , koje manifestaciju čine specifičnom.

Uz već dobro poznate i odavno uhodane rock, tamburašku i zabavnu večer, Novogradiško glazbeno ljeto ove će godine, po prvi puta, poklonicima nešto posebnijeg zvuka, ponuditi priliku za uživanjem u jazzu,  na koncertu Damira Kukuruzovića, gitarističkog virtuoza, utemeljitelja Django groupa i najboljeg promotora hrvatske jazz glazbe u svijetu, kome će pripasti i čast da, u srijedu, 14. kolovoza, manifestaciju službeno glazbeno i “otvori”.

Četvrtak, 15.kolovoza, kao i ranijih godina, rezerviran je za rock zvuk čije će “boje braniti” Silente, dubrovački bend nagrađen Porinom i Darko Rundek, pjesnik, glazbenik, kompozitor, frontmen kultne zagrebačke grupe Haustor i utemeljitelj projekta Rundek Cargo Orkestar. Publici godinama najomiljenija, tamburaška večer, ispunjena tradicijom i pismom slavonskom, u petak, 16.kolovoza, uz domaće snage sastava “Rubato”, na efektnu pozornicu u središte grada dovodi i najpoznatije slavonskobrodske tamburaše, “Berde bend”, te “Bosutske bećare”, sastav poznat po glazbenoj fuziji s dalmatinskim klapama, kojima će se, nešto malo poslije ponoći, pridružiti i kraljica zabave – Maja Šuput. Nakon prošlogodišnjeg, po broju posjetitelja rekordnog -Severininog nastupa, organizatorima nije bilo ni malo jednostavno pronaći zvijezdu sličnog “kalibra”. Na sreću, riječ je o glazbeno sve relevantnijoj manifestaciji, što je prepoznao i Željko Joksimović, regionalna zvijezda koja će se, u subotu, 17.kolovoza, pobrinuti za nove rekorde.

Zabavnu večer tradicionalno će otvoriti najmlađi, oni čije vrijeme tek dolazi, sudionici festivala “Djeca pjevaju hitove” u organizaciji Udruge “Hobotnica”, a koncertu večeri, prethodit će nastup “Ljubavnika”, sve popularnijeg mladog zagrebačkog benda.

Večer tradicije i folklora, službeno i posljednja večer manifestacije, ove će godine, u nedjelju, 18.kolovoza, za razliku od prijašnjih kada ju je zajednički osmišljavalo nekoliko kulturno umjetničkih društava, pripasti Folklornom ansamblu Markovac, jednom od naših najboljih amaterskih folklornih ansambala, istinskim čuvarima i zaljubljenicima u narodnu baštinu. Osim niza sjajnih, besplatnih koncerata, najpoznatija i najdugovječnija novogradiška manifestacija u pet će dana trajanja, od 14.do 18.kolovoza, gostima i posjetiteljima grada ponuditi i niz pratećih sadržaja, predstavljajući sve ono najbolje i najkvalitetnije od regije, pozicionirajući istovremeno kontinent kao atraktivnu i poželjnu turističku destinaciju.

Sve to obilato začinjeno osjetno dobrom energijom, dragim ljudima, prepunim gradskim ulicama i jedinstvenim “šušurom”! Navratite li u Novu Gradišku narednih dana, Slavoniju ćete moći doživjeti i okusima i mirisima, za što će se, uz zvuke glazbe, pobrinuti i Festival craft piva, sajam obrtničkih i OPG proizvoda, gastro kutak, te Kids fun zone, jedinstveni prostor u kojem će uživati najmlađi. Detalji i sadržaji manifestacije čekaju vas na službenoj sluhttp://ngljeto.com/ i facebook stranici https://www.facebook.com/ngljeto,/ te na novogradiškim ulicama, stoga, navratite. Dobrodošli na Novogradiško glazbeno ljeto!

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: NG GLJ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn