JESENSKI SAJAM I KESTENIJADA U PLETERNICI – Vrijedni Čoraci pripremili 300 kilograma kestenja za svoje sugrađane

Datum objave: 04. 11. 2017. | Kategorija: Susreti

n1

PLETERNICA – Tradicionalni Jesenski sajam i Kestenijada održali su se danas u Pleternici ispred Gradske kuće. Mnoštvo građana je iskoristilo današnji sunčan i za ovo doba godine topao dan  te odlučili prošetati između štandova lokalnih izlagača i pojesti slasne i ukusne kestene koje su pekli vrijedni ljudi iz udruge Pleternički čoraci.

“Već jedanaestu godinu zaredom radimo Kestenijadu, a  manifestacija je prerasla u tradiconalno događanje. Ove godine imamo za ispeći oko 300 kilograma kestenja, lijep je i sunčan dan tako da se skupilo dosta posjetitelja,” ispričao nam je Ronald Belo iz udruge. Veseli dečki iz udruge su sa smješkom dodali  kako za dobro ispečene kestene treba biti dobra vatra, stalno miješanje te puno ljubavi. “Bez vatre nema ništa od dobro ispečenih kestena. U jednoj rundi pečenja treba se staviti kestenja da prekriju dno i kada počnu pucketati i pucati, znači da su gotovi”, dodao je.

n

Od izlagača na Jesenskom sajmu su bili proizvođači domaćeg meda, aronije, Dječji vrtić Tratinčica iz Pleternice i drugi među kojima se našlo i samostalnih obrtnika i obrtnica. Tradicionalnu manifestaciju koja je svojim mirisima i koloritom obogatila sunčanu pleterničku subotu, podržala je svojim dolaskom  i gradonačelnica Antonija Jozić.

TEKST: B. Miščević        FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn