JAVNO SNIMANJE “LIJEPOM NAŠOM” U PLETERNICI – Sve je spremno za glazbeno-scenski spektakl na Trgu bećarca 5. rujna

Datum objave: 02. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Javno snimanje dvije emisije „Lijepom našom“ iz grada Pleternice bit će u četvrtak 5. rujna na Trgu bećarca. Ekipa Hrvatske televizije već je u ponedjeljak snimila dio sadržaja za emisiju i to u Etno kući Bello gdje je prikazan običaj pečenja rakije od šljiva.

Grad Pleternica kao domaćin snimanja pripremio je sve kako bi snimanje na otvorenom bilo uspješno jer se na tom spektaklu očekuje nekoliko tisuića ljubitelja dobre pjesme, tradicije i kulturne baštine. Ekipa Hrvatske televizije već je u ponedjeljak snimila dio sadržaja za emisiju i to u Etno kući Bello gdje je prikazan stari običaj pečenja rakije od šljiva pri čemu su domaćini, njihovi pomagači, pa i najmlađi sudionici bili u nošnjama iz proteklih desetljeća.

Na snimanju je bila i gradonačelnica Pleternica Antonija Jozić i zamjenik Domagoj Katić te kako bi dogovorili dodatne pojedinosti za snimanje tijekom slijedećih dana. Tu je bio i vinar Marinko Markota čiju će vinsku kartu predstaviti u emisiji, kao i paletu vinarije Galić iz Kutjeva.

Na Lijepoj našoj u Pleternici nastupit će KUD Orljava (Pleternica), GKUD Požega, Seljačka sloga (Prekopakra), KUD Zagrađe, Zavičajno KUD Rama,  MPS Grabarčani iz Grabarja, TS De Gotho (Grabarje), Zlatna dolina (Požega), Borna Erjavac, Ana Baketarić, Satir (Davor), Požeški tamburaši (Požega), Tkanica (N. Gradiška), Bisernica (Požega), Garavuše (Kutjevo), Posegana (Požega), Čokanj (Našice), Žeteoci (Osijek), Slavonski dukati (Đakovo), Dike (Vinkovci), Fijaker (Osijek), Cecilija, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Hanka Paldum, Krunoslav Kićo Slabinac te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Na kraju glazbenog dijela stotinu tamburaša zasvirat će i zapjevati – Bećarac.

TEKST: S. P./ D. K.       FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn