JAKŠIĆ – OŠ Mladost obilježila dan ružičastih majica

Datum objave: 27. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

Ideja za obilježavanje ovog dana nastala je u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi a inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. Projektni dan u IŠ Mladost iz Jakšića zamišljen je tako da za sve učenike od 1.-8. razreda, uključujući i učenike područnih škola, budu organizirana predavanja, radionice i sportske igre.

Ravnatelj OŠ Mladost, prof. Boško Obradović ovom prigodom kaže : „Unazad pet godina, svake godine obilježavamo dan ružičastih majica. Ove godine to je projektni dan, znači apsolutno cijela škola sudjeluje zajedno sa područnim školama i svim nastavnicima. Za učenike su planirane radionice, predavanja i športska natjecanja već od prvog sata. Učenici su zadovoljni i svima je to zanimljivo a koliko čujem na hodniku i od nastavnika, vrlo uspješno. Cilj je da osvijestimo učenike da nasilje nije način rješavanja problema.“

Ravnatelj prof. Boško Obradović kaže da je u njihovoj školi bilo sporadičnih slučajeva neprimjerenog ponašanja između djece ali upravo obilježavanjem dana ružičastih majica to se pokušava ispraviti i ukazati da nasilje nije ispravan put. Ovom prilikom ravnatelj se zahvalio na podršci svim učiteljima, učenicima, voditeljici programa Marijani Matijević te medijima.

TEKST: A. Nedela   FOTO: A. Nedela

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn