IZVANREDNA SJEDNICA GV GRADA POŽEGE – Projekt rekonstrukcije i dogradnje društveno-rekreacijskog centra Vidovci

Datum objave: 04. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradsko vijeće Grada Požege danas je održalo izvanrednu sjednicu s jednom točkom dnevnog reda – prijedlogom Odluke o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Društveno-rekreacijski centar u Vidovcima.

Za projekt Rekonstrukcija i dogradnja društveno-rekreacijskog centra Vidovci, Gradsko vijeće dalo je suglasnost još u veljači 2017. godine. Projekt se sada našao na inicijalnoj rang listi Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te je odobreno sufinanciranje unutar Mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz programa Ruralnog razvoja Republike Hrvatske. U međuvremenu je došlo do izmjena opisa projekta pa je bilo potrebno izmijeniti i suglasnost iz 2017. godine i dostaviti ju u kratkom roku. Novom odlukom povećana je i procijenjena vrijednost ulaganja sa 7,1 milijun iz 2017. godine na 8,5 milijuna kuna, jer je uz novi natječaj dostavljeni i opis troškova za opremu što prije nije bilo omogućeno. Potpora bi iznosila oko 7,4 milijuna kuna, dok će ostatak od 1,1 milijuna financirati Grad vlastitim sredstvima.

“Drago mi je što smo se svi ujedinili oko ovoga uistinu važnog projekta. Dobit ćemo 90 posto sufinanciranja i ovo je doista jedna prekrasna priča jer realizacija ovog projekta može pomoći razvoju Vidovaca i okolnih prigradskih naselja, ali i cijeloj Požegi. Zahvalan sam svima koji su se trudili kako bi poboljšali ovaj projekt i zahvaljujući kojima je projekt usvojen,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Projekt obuhvaća novu stadiona nogometnog kluba Dinamo u Vidovcima, proširenje i uređenje društvenog doma te proširenje objekta na stadionu. Projektnim aktivnostima obuhvaćeno je uređenje prostorija za fizioterapiju te uređenje dvorane za aerobik i fitness. Tribina će, kako je planirano imati oko 300 mjesta i bit će većim dijelom natkrivena, a dio projekta koji se odnosi na niskogradnju sastoji se od radova na izgradnji pješačkih staza, prometnih površina, ograde oko velikonogometnog igrališta i drenaže, te postavljanja sprava za dječje igralište i sprava za vanjski fitness.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn