IZLOŽBA U NOVOJ GRADIŠKI – Tomislav Petranović Rvat i Evica Kraljić gradu za rođendan

Datum objave: 06. 12. 2018. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nova Gradiška ovih dana brojnim sadržajima proslavlja 270.rođendan i blagdan Župe bezgriješnog začeća blažene djevice Marije. Iz iznimno bogatog programa koji će potrajati cijeli mjesec poklonike umjetnosti mogla bi zainteresirati zanimljiva likovno-pjesnička izložba „U dugim kosama vjetra“ svjetski poznatog novogradiškog slikara Tomislava Petranovića Rvata i pjesnikinje Evice Kraljić, koja vas od petka, 7.do 17. Prosinca očekuje u Domu kulture.

Umjetnički znalci jako dobro poznaju ime Tomislava Petranovića Rvat-a, jer, riječ je o slikaru bez kojeg, pišu tako svjetske enciklopedije, uz Generalića i Croatu, ne bi bilo ni čudesne hrvatske naive. Osebujni je to umjetnik fantastičnih vizija, maštovito iscrtnih pojedinosti, slikar koji je tijekom iznimno dugog i kreativnog stvaralaštva sudjelovao na više od 100 skupnih i 25 samostalnih izložbi i čija djela krase sve relevantne svjetske galerije.

Još je to jedan uspješni i veliki Novogradiščanin koji će se, nakon iznimne retrospektivne izložbe 2016. koja je „otvorila“ novoobnovljeni Gradski muzej, sugrađanima predstaviti i ove godine u prigodi Dana grada. Ovaj put na ponešto drugačiji način i ne samostalno, izložbom „U dugim kosama vjetra“ . Riječ je o likovno pjesničkoj mapi izdanoj 2003.godine, u kojoj je Tomislav Petranović Rvat oslikao stihove novogradiške pjesnikinje Evice Kraljić, zanimljivom spoju slikarstva i poezije koji poklonike umjetnosti čeka od petka, 7.prosinca, u Domu kulture.

Ne stignete li na otvorenje, jedinstvenu izložbu koja će sadržajno obogatiti svečanost Dana grada i blagdana Župe, možete razgledati sve do 17.prosinca, stoga, navratite.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn