IZLOŽBA U MALOM SALONU – Igračke koje bude uspomene

Datum objave: 03. 6. 2015. | Kategorija: Lifestyle

n

POŽEGA-  U Malom salonu Gradskog muzeja Požega svoje rukotvorine, drvene dječje igračke, tijekom ovog mjeseca  izlaže Nada Primus iz Požege.

U malom salonu ugodno su se smjestile drvene igračke, lijepe rukotvorine koje one najmlađe zovu na igru i maštanje svojom toplinom, a one starije vraćaju u vrijeme djetnjstva. Konjići, autići, hvatači snova, ptice s klepetavim krilima i mali razigrani gimnastičari dio su Nadinog umjetničkog svijeta koji je odlučila podijeliti s sugrađanima.

“Prije godinu i pol počela sam zajedno sa suprugom rezbariti ove likove, a materijal nalazimo uglavnom kod stolara jer nama trebaju mali komadi. Sve je uglavnom izrađeno s malom školskom pilom. Nadahnuli su me moji unuci jer djeca su se danas zaboravila igrati drvenim igračkama, suvremene igračke pretežno su od plastike. Sada mi unuci već dolaze s idejama i zahtjevima, sviđa im se bakin rad, pa sam odlučila pokazati igračke i drugima,” kaže Nada. Uz ono što traže unuci, vrijedna baka nerijetko se prisjeti i svog djetinjstva pa se u ponudi nalaze i one igračke koje su mnogi davno zaboravili. Pa ako se baš i ne želite poigrati, poneki Nadin uradak mogao bi pronaći mjesto na polici, bar kao mali podsjetnik –  kao hvatač snova i uspomena…

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn