IZBORNA SKUPŠTINA TZ GRADA NOVA GRADIŠKA – Nakon turistički uspješne 2018., slijedi još bolja 2019.

Datum objave: 14. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Svi oni koji od turizma i za turizam, izravno i neizravno žive, članovi skupštine, turističkog vijeća, vodeći ljudi Turističke zajednice grada Nova Gradiška, kraj su godine iskoristili za održavanje izborne skupštine, rekapitulaciju učinjenoga i neformalno druženje.

Prije nego li godinu zaključe jednom od najvažnijih manifestacija, tradicionalnim božićnim sajmom Adventom u našem gradu, Turistička zajednica grada Nova Gradiška održala je izbornu skupštinu, zadržavajući u upravljačkim tijelima i naredno četverogodišnje razdoblje, do 2020.godine, već dokazano aktivne članove, dugogodišnje uspješne lokalne ugostitelje.

Bila je to prigoda i za neformalno druženje, ali i rekapitulaciju učinjenoga, jer, godina na izmaku u turističkom je smislu, bila i više nego uspješna, što su potvrdili i direktorica Dinka Matijević i u ime predsjednika Skupštine, gradonačelnika Vinka Grgića, njegov zamjenik Borislav Vidošić.

Zahtijeva to, prije svega duga tradicija, jer turizam se u Novoj Gradiški službeno počeo razvijati davne 1892.godine osnivanjem Društva za poljepšanje mjesta, pravnog slijednika današnje Turističke zajednice grada, izniman geografski položaj, prirodne ljepote, a onda i kulturno povijesna baština s kojom valja upoznati potencijalne goste. Upravo je to, uz sve brojnije i sve kvalitetnije manifestacije, glavni turistički adut grada, koji u Novoj Gradiški u narednom periodu, ako je suditi prema ambicioznim i kreativnim idejama, planiraju još bolje iskoristiti.

Potvrdili su to na primjeru Glazbenog ljeta, središnje i najprepoznatljivije turističke „priče“ koja se i ove godine, uvođenjem novih sadržaja, pozicionirala kao najbolji ljetni glazbeni festival Slavonije, a nastojat će i Adventom u našem gradu, dvodnevnim sajmom koji će ove godine biti organiziran po 12.puta i koji će, 21. i 22. prosinca, u prostoru Društvenog doma, okupiti više od 50 izlagača iz cijele Hrvatske i posjetiteljima ponuditi miris i okus Božić.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn