IZ POLICIJE – Suvremeni uređaj za očitavanje registarskih pločica

Datum objave: 28. 10. 2016. | Kategorija: Crna kronika

dsc_4429

POŽEGA – Na prometnicama Požeštine ovih je dana suvremeni uređaj kojim se automatski prepoznaju i očitavaju registarske pločice. ANPR sustav za automatsko prepoznavanje i očitavanja registarskih pločica svakodnevno je na gotovo svim prometnicama diljem RH, a riječ je o uređaju koji će uvelike olakšati rad policajcima na terenu.

Smješten je na krovu policijskog automobila i sastoji se od dvije kamere pričvršćene magnetima. Kamere “skeniraju” registarske pločice i za nekoliko trenutaka policijskim su službenicima dostupne informacije: pripadaju li pločice tom vozilu, jesu li važeće, je li prema vlasniku vozila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ili mu je oduzeta vozačka dozvola, potraga za vlasnikom vozila te vode li se vlasnik vozila ili osobe koje su legitimirane u tome vozilu u operativnim evidencijama MUP-a.

dsc_4443

Snimati se može i kada je policijsko vozilo u pokretu, ispred i iza vozila čak i ako se nalaze bočno zaustavljena ili parkirana. Na cestama Požeštine uređaj će biti  u početku oko mjesec dana, nakon toga dolazit će povremeno, a tendencija je da PU požeško-slavonska nabavi i vlastiti uređaj.

TEKST: S. P./D.K.        FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn