IZ POLICIJE – Pronašao minu iz Drugog svjetskog rata

Datum objave: 03. 9. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Još uvijek u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija”. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika.

U srijedu 2. rujna 2020. u jutarnjim satima u šumskom dijelu u blizini mjesta Novo Zvečevo, 35-godišnjak je prilikom radova pronašao minobacačku minu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata i koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

U srijedu 2. rujna 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao dimni uložak i 23 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Još uvijek je u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija” za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učiniti svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

TEKST: S. P.       FOTO: MUP HR

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn