IZ POLICIJE – Oprezno u prometu za vrijeme blagdana

Datum objave: 30. 10. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada građani tradicionalno pohode groblja u znak sjećanja, u narednim danima očekuje se povećan promet vozila i kretanja građana na području cijele Hrvatske, pa tako i Požeško-slavonske županije. Policijski službenici, u cilju osiguranja optimalne protočnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano će pokrivati dolazne ceste grobljima i upravljati prometom, najavila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković.

Veća prometna opterećenja očekuju se na glavnim prometnim pravcima, te prilaznim cestama grobljima i područjima oko njih. Policijski službenici, u cilju osiguranja optimalne protočnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, pojačano će pokrivati dolazne ceste grobljima i upravljati prometom.

“U nadzoru prometa postupati će se prema svim sudionicima u prometu koji ometaju normalan tok prometa ili grubo krše prometne propise. Pozivamo vozače na povećan oprez, poštivanje prometnih propisa, prometne signalizacije i naredbi policijskih službenika, a u blizini groblja da vozila zaustavljaju i parkiraju na mjestima gdje je to dozvoljeno. Pješacima skrećemo pozornost na povećani oprez pri kretanju u prometu, a posebno prilikom prelaska kolnika ili kretanja uz prometnice gdje nema izgrađenih prometnih površina za kretanje pješaka,” naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković. Međusobnim tolerantnim ponašanjem u prometu izbjegnimo nepotrebne gužve i zastoje u prometu te pridonesimo da blagdani prođu bez prometnih nesreća i posljedica za sudionike – pozivaju iz policije.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn