IVANJSKI KRIJES – Uz izbor najljepše djevojke Županije, Ivanjski krijes i vatromet Požežani pozdravili dolazak ljeta

Datum objave: 22. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Uz dobro poznatu mističnu melodiju francuskog new-age projekta Era- Ameno i plamen Ivanjskog krijesa, Požežani su ušli u najljepše godišnje doba. Čast da upali krijes ove je godine imala Pleterničanka, Mateja Bilješković, nova Miss Požeško slavonske županije.

Uz plamen Ivanjskog krijesa i veličanstveni vatromet, Požežani su, tradicionalno, pozdravili dolazak ljeta. Čast da upali krijes ove je godine pripala Pleterničanki, Mateji Bilješković, novoj missici Požeško slavonske županije, izabranoj između sedam ovogodišnjih natjecateljica. Uz Mateju koja će braniti boje Županije na završnici izbora za Miss Hrvatske 2019., lentom prve i druge pratilje okitile su se Patricija Hanžek i Matea Širić.

Uz izbor najljepše djevojke, jednu od najstarijih i najpopularnijih ovdašnjih manifestacija upotpunio je i nastup jedinstvenih Slavonskih trubača, ekipe koju čine glazbenici iz Požege, Virovitice i Đurđenovca, a potom i Crvene jabuke, benda kojeg posljednjih 30-ak godina, s jednakim žarom slušaju i mlade i nešto starije generacije. Da još uvijek može i zna publiku podići na noge, dokazao je, uz dobro poznate ritmove i „zimzelene“ hitove i prepoznatljiv vokal Dražena Žerića Žere, jedinog iz originalne postave benda.

Uz Požešku gradsku stražu, njihove goste, Samoborsku narodnu gardu i Požeške izviđače, „meštre“ ceremonije paljenja krijesa, kao uspješni organizatori manifestacije još su se jednu godinu za redom potvrdili gradska Turistička zajednica i Grad Požega.

TEKST: S. Tarbuk         FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn