IVANJSKI KRIJES 2019- Vatreni pozdrav ljetu uz izbor za Miss, Slavonske trubače i Crvenu jabuku

Datum objave: 17. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Uz tradicionalno paljenje krijesa te izborom Miss Požeško-slavonske županije na središnjem Trgu sv. Trojstva, Požežanke i Požežani i ove će godine ljetu iskazati dobrodošlicu uz tradicionalno paljenje krijesa te izborom Miss Požeško-slavonske županije. Ivanjski krijes 2019 najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Požege Darko Puljašić te direktorica TZ Grada Požege Silivija Podoljak i direktorica Direkcije Miss Hrvatske Maja Vračarić.

Program počinje u 19,30 sati Izborom Miss Požeško-slavonske županije te nastupom Slavonskih trubača. Paljenje Ivanjskog krijesa predviđeno je u 21,30 sati, a čast da zapali krijes imat će djevojka koja će između ovogodišnjih osam kandidatkinja biti proglašena najljepšom. Kraj programa označit će koncert grupe Crvena jabuka te, kako bi sve ostalo u znaku vatrenog pozdrava ljetu – veliki vatromet.

Ivanjski krijes, naglasila je direktorica TZ Grada Požege, jedna je od najstarijih i najpopularnijih manifestacija u gradu. “Manifestacija je s vremenom modernizirana sadržajima koji svake godine napune središnji gradski trg pa smo uvjereni da će tako biti i ove godine. Nakon izbora za Miss ove će godine atmosferu dodatno zagrijati Slavonski trubači. Slavonski trubači djeluju od 2014. godine, a glazbenici su iz Požege, Virovitice i Đurđenovca te su u proteklih nekoliko godina ostvarili zapažene nastupe uz mnoga poznata pjevačka imena. Njihov repertoar sastoji se od slavonskih narodnih pjesama i drugih popularnih pjesama susjednih zemalja. Nakon sjajnih trubača, očekuje nas ceremonija paljena krijesa koju će ove godine voditi Požeška gradska straža i njihovi gosti Samoborska narodna garda, krijes će pripremiti Požeški izviđači, a upalit će ga izabrana ljepotica. Po paljenju Ivanjskog krijesa na pozornicu stupa Crvena jabuka, a bit će i veliki vatromet,” najavila je Silvija Podoljak.

Ove godine osam je kandidatkinja za izbor za Miss Požeško-slavonske županije koje se već intenzivno pripremaju za nastup, rekla je direktorica Direkcije Miss Hrvatske Maja Vračarić. “Djevojke će se predstaviti u nekoliko izlaza, a sam program upotpunit će i koreografije Plesnog studija Marine Mihelčić i Nataše Ledić,” rekla je Vračarić.

“Pozivam naše sugrađane na druženje uz naš tradicionalni Ivanjski krijes i program koji smo pripremili. Nadamo se kako će to biti uvod u ljetno lijepo ugodno ljeto u Požegi gdje smo se svi potrudili da uživaju i naši građani i gosti koji će doći u naš grad. Dođite stoga na Trg sv. Trojstva uživati u ljepoti – na najljepšem trgu na svijetu u najljepšem gradu na svijetu, s najljepšim djevojkama na svijetu,” pozvao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn