INTERVENTNA POLICIJA U HUMANOJ AKCIJI – “Zagrliti baku Angelu nama znači zagrliti našeg Tomislava”

Datum objave: 20. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

SLAVONSKI BROD – Uoči blagdana Božića, 20. prosinca, već četvrtu godinu za redom pripadnici Interventne policije Policijske uprave brodsko-posavske posjetili su 89-godišnju baku u Sikirevcima. Baka Angela je majka njihovog tragično preminulog kolege Tomislava Kretića čiji se život ugasio u prometnoj nesreći, u jutarnjim satima na blagdan Svih svetih 2015. godine.

Njegovom pogibijom nekadašnja baza legendarne postrojbe specijalne policije „Šiminih anđela pakla“, a sada Interventne jedinice policije Slavonski Brod ostala je bez jedne dobre slavonske duše koja je živjela za svoju domovinu i odoru hrvatske policije. Tomislav je prešao u vječnost, ali njegovi kolege i prijatelji policajci nisu zaboravili da u ovozemaljskom životu postoji poveznica između njih i Tomislava, a to je njegova 89-godišnja majka Angela.

Baku Angelu svake godine posjete povodom blagdana Uskrsa i Božića, ostave joj komadić materijalnog dobra, ali i toplu riječ i zagrljaj. „Naše poginule kolege zauvijek ostaju dio nas i posjet Tomislavovoj majci u ovo blagdansko vrijeme pečat je našeg zajedništva za vječnost“ ističu njegovi kolege iz baze Interventne policije Slavonski Brod.

TEKST: S. P.       FOTO: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn