INSTRUMENTALNI ETNO JAZZ U DOMU KULTURE – Vatromet kulture i Borna Šercar’s Jazziana Croatica

Datum objave: 09. 4. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Vatromet kulture ide dalje i u Novu Gradišku dovodi Bornu Šercara s ansamblom Jazziana Croatica. Riječ je o koncertu ostvarenom uz potporu Ministarstva kulture i Grada, organiziranom u okviru projekta čiji je cilj umjetnost u svim njenim oblicima, približiti i predstaviti djeci i mladima. Vrhunski instrumentalni etno jazz publiku čeka u Domu kulture u srijedu, 10.travnja.

Borna Šercar, vrsni hrvatski bubnjar i udaraljkaš, Porinom nagrađeni glazbenik bogate karijere u pratnji ansambla Jazziana Croatica u srijedu, 10.travnja, stiže u Novu Gradišku. Za još jedan vrhunski umjetnički događaj i ovaj će se puta pobrinuti Pučko otvoreno učilište Matija Antun Relković, uz potporu Ministarstva kulture i Grada Nova Gradiška. Koncert Borna Šercar’s Jazziana Croatica dio je projekta Vatromet kulture, sjajne kulturno-edukativne priče čiji je cilj umjetnost, u svim njenim oblicima, približiti i predstaviti djeci i mladima.

Svojoj novoj, vatrenoj publici, Vatromet kulture do sada je ponudio nekoliko iznimnih likovnih izložbi praćenih kreativnim radionicama, uspješnih kazališnih predstava, kao i koncerata ozbiljne glazbe u izvedbi najeminentnijih suvremenih hrvatskih umjetnika . Za poseban doživljaj pobrinut će se i članovi Jazziane, predvodnici instrumentalnog etno jazza, ansambla koji nastoji očuvati nacionalnu glazbenu baštinu s folk utjecajima i namentnuti nove standarde u hrvatskom jazz izričaju. Kako to zvuči, saznajte u Domu kulture u srijedu 10.travnja, od 10 sati, na besplatnom jutarnjem koncertu.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn