INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE – Županiji, Požegi, Pleternici te Velikoj i Čaglinu ocjena odličan za proračunsku transparentnost

Datum objave: 04. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC08126

POŽEGA – Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica. Prosječna proračunska transparentnost – mjerena brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina – iz godine u godinu se popravlja i u četiri se posljednja ciklusa gotovo udvostručila s prosječnih 1,8 na 3,52.

Za proračunsku transparentnost u promatranom razdoblju studeni 2017. do kraja ožujka 2018. godine ocjenu odličan dobili su u Požeško-slavonska županija, gradovi Požega i Pleternica te općine Velika i Čaglin. Ocjenom vrlo dobar ocijenjeni su Kaptol, Jakšić i Brestovac, s ocjenom dobar Pakrac i Lipik, dok je Kutjevo dobilo ocjenu dovoljan.

Cilj istraživanja je utvrditi količinu proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama lokalnih jedinica, bez detaljnije analize njihova sadržaja. Objava dokumenata je potvrda da se lokalne jedinice pridržavaju Zakona o proračunu, Zakona o pravu na pristup informacijama i preporuka Ministarstva financija.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn