IN MEMORIAM – Umrla poznata požeška novinarka Verica Rebrina

Datum objave: 24. 7. 2015. | Kategorija: Društvo

vr2

POŽEGA – Poznata požeška novinarka Verica  Rebrina iznenada je preminula na radnom mjestu u petak prije podne u redakciji Soundset radija u Požegi. Kolegama se često žalila na zdravstvene probleme, a u više navrata je zbog njih odlazila na liječenje u Osijek i Zagreb. Doživjela je blaži moždani udar prije više od godinu dana, no unatoč tome vrijedno je radila i svakog dana ostajala na poslu gotovo do večeri.

Rođena je 21. rujna 1959. godine u Osijeku, djetinjstvo jeprovela  u baranjskom selu Grabovac gdje su joj se roditelji  doselili sa Kupresa, a Fakultet novinarstva završila je u Sarajevu. Cijeli radni vijek od gotovo 35 godina provela je u Požegi gdje je u početku bila novinarka Požeškog lista i Županijskog radija Požega, kasnije Glasa Slavonije, Agroglasa i Glasa lova i ribolova, a dugi niz godina surađivala je s Hrvatskom radiotelevizijom, agencijom  HINA, Požeškim pučkim kalendarom i drugima,  a jednu godinu je bila pročelnica za informiranje u gradskoj upravi Požege. Smrt ju je zatekla na radnom mjestu na požeškom Soundset radiju.

Na poslu je uvijek bila vedra i raspoložena, spremna kolegijalno uvijek pomoći, a odisala je korektnošću prema ljudima i profesionalnom pristupu novinarskom poslu. Bila je uključena u rad udruga kao napr. tajnica Gradskog KUD-a Požega, zatim u odbojkaškom klubu i drugdje.

Pogreb Verice Rebrine bit će u Požegi, a termin će biti objavljen naknadno.

TEKST: Jelenko Topić    FOTO: facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn