IN MEMORIAM TOŠE PROESKI – Iz Nove Gradiške startao ultramaraton do Kruševa

Datum objave: 15. 10. 2020. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – U čast pjevaču koji je povezao regiju i prijateljstvu proizašlom iz tragičnog događaja, 14. godinu zaredom Novogradiščani su organizirali In memoriam Toše Proeski. Velikom glazbeniku i humanitarcu, uz čelne ljude Grada i Turističke zajednice, poklonili su se i prijatelji iz Makedonije, predstavnica Grada Zagreba i predsjednica Fan kluba Toše Proeski.

U čast pjevaču koji je povezao regiju, tragično stradalom 6. listopada 2007. na autocesti kod Starog Petrovog Sela i prijatleljstvu s Makedonijom proizašlom iz događaja, Novogradiščani su, 14. tu godinu za redom, unatoč epidemiološkim okolnostima, organizirali In memoriam Toše Proeski. Velikom glazbeniku i humanitarcu tom su se prigodom, kod spomen obilježja ispred Elektrotehničke i ekonomske škole, uz organizatore, predstavnike Grada-zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića i direktoricu Turističke zajednicu, Dinku Matijević, poklonili i prijatelji iz Makedonije, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika, te, kao i svih dosadašnjih godina, predsjednica Fun kluba Toše Proeski, Stela Prislan Fujs.

Službeni program In memoriama završio je startom ultramaratona Nova Gradiška-Kruševo, jedinstvene utrke koja će, 14. put povezati mjesto Tošine pogibije i rođenja i učvrstiti prijateljske veze Novogradiščana i Makedonaca. Na put dug 900 kliometara sa stadiona Nogometnog kluba “Sloga” krenula su dvojica makedonskih ultramaratonaca. 6. listopada 2007. godine, podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći na 170.kilometru autoceste Zagreb – Lipovac, kod Starog Petrovog Sela, u 6,25 sati poginuo je poznati pjevač, tada 26. godišnji Toše Proeski . Uz, na mjestu preminulog Tošu, u nesreći je teško povrijeđen vozač Georgi Georgievski, dok je pjevačeva menandžerica Ljiljana Petrović zadobila lakše ozljede.

TEKST: S. T.       FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn