IN MEMORIAM TOŠE PROESKI – Desetljeće sjećanja i prijateljstva Novogradiščana i Makedonaca

Datum objave: 13. 10. 2017. | Kategorija: Susreti

22310436_1607798455909866_5915579523862789994_n

NOVA GRADIŠKA –  Deset je godina prošlo od tragične smrti Toše Proeskog, pjevača anđeoskog glasa koji je glazbom i humanošću spajao regiju. Isto toliko traje i prijateljstvo Kruševa, Tošinog rodnog grada i Nove Gradiške, grada iz kojeg je njegovo tijelo prevezeno u Makedoniju. Prvo desetljeće čvrstih veza, prijateljstva i sjećanja bit će obilježeno u subotu 14.listopada.

10. In memoriam Toše Proeskog u organizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška počet će polaganjem vijenaca ispred spomenika podignutog uz Elektrotehničku i ekonomsku školu, jer mjesto je to s kojeg je 1.listopada 2007.godine poletio helikopter makedonske vojske s Tošinim tijelom. Uz predstavnike grada Nova Gradiška, Toši će se pokloniti i predstavnici Veleposlanstva Republike Makedonije u Hrvatskoj, te predstavnici Fan kluba Toše Proeski. Pola sata kasnije dogodit će se središnji i najvažniji dio memorijala-start ultra maratona Nova Gradiška-Kruševo, jedinstvene utrke koja spaja Hrvatsku i Makedoniju, ali i čitavu regiju, onako kako je to pjesmom, kažu mnogobrojni fanovi, činio i Toše.Maraton koji spaja mjesto Tošine pogibije i rođenja, dug 900 kilometara, jedinstven je i po činjenici da ga trče amateri i profesionalci iz gotovo svih bivših republika zajedničke države i članovi Fan kluba Toše Proeski.

In memoriamToše Proeski još će jednom potvrditi i obnoviti čvrsto prijateljstvo nastalo u tragičnim okolnostima. Kao i svih prethodnih godina, Novogradiščani će, predvođeni čelnim ljudima Grada i pozitivno sportski nabrijanom ekipom Rukometnih veterana, put Makedonije. Vrijeme je za nezaboravna druženja, nove suradnje među gradovima, ali i još jedan „okršaj“ na rukometnom terenu. Jer, baš poput pjesme, i sport povezuje, pokazujući nam ono istinski važno.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: TZNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn