IN MEMORIAM – Preminuo je prvi župan Požeško-slavonske županije Anto Bagarić

Datum objave: 19. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nekadašnji požeško-slavonski župan i zastupnik u Hrvatskom saboru Anto Bagarić iznenada je preminuo 18. prosinca 2018. godine. Komemoracija će se održati 20. prosinca u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Požeško – slavonske županije, a sahrana istog dana u 13,30 sati na mjesnom groblju u Dervišagi.

Anto Bagarić rođen je 10. rujna 1954. u Bilom Potoku (Kupres, Bosna i Hercegovina). Završio je Geodetski fakultet u Zagrebu (VSS – dipl. ing. Geodezije). Do demokratskih izbora 1990. godine radio je u ondašnjem Uredu za geodetske poslove i katastar, a bio je predsjednik sindikalne podružnice u tadašnjoj općinskoj upravi Požege. Nakon demokratskih promjena 1990. godine izabran je za predsjednika Izvršnog vijeća općine Požega, a početkom Domovinskog rata obnašao je dužnost predsjednika Kriznog štaba koji je organizirao obranu njegovog kraja te cjelokupan život stanovništva u ratnim okolnostima.

Obnovom Požeško-slavonske županije izabran je za župana i tu je dužnost obavljao do promjene vlasti u županiji nakon poznate afere s tvrtkom Kamen Ingrad. Ranije je na listi HDZ-a izabran za zastupnika u hrvatskom saboru, no taj mandat nije aktivirao. Obavljao je niz dužnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pa je bio na čelu Županijskog odbora i član više tijela središnjice te stranke. Unazad nekoliko godina povukao se iz političkog života otišavši u mirovinu.

TEKST: S. P.      FOTO: hina.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn