IN MEMORIAM – Preminuo je požeški zaljubljenik u kazalište Tomislav Čmelar

Datum objave: 26. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

tomo

POŽEGA – Dugogodišnji kazališni entuzijast, djelatnik i bivši ravnatelj Gradskog kazališta Požega Tomislav Čmelar preminuo je 26. travnja 2018. godine  nakon teške bolesti u 62. godini života.

Tomislav Čmelar rođen je 21. listopada 1956.godine. Nakon završene osnovne škole i Gimnazije u Požegi završava poslijediplomski studij pedagoškog praktikuma, a visoku stručnu spremu stječe na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, dodiplomirajući razrednu nastavu i likovnu kulturu, a potom stječe i status dramskog pedagoga. Nakon što je radio u nekoliko osnovnih škola na području Požeške kotline, Tomislav Čmelar zapošljava se u Gradskom kazalištu Požega na mjestu ravnatelja, a od 2013. godine obavlja funkciju voditelja dramskih studija Gradskog kazališta Požega. Tomislav Čmelar bio je prisutan u kulturnom životu Požeštine od 1980. godine kao individualac, nezavisni umjetnik, pokretač brojnih projekata poput dramske družine “Bizončica Marica”, rad s požeškim srednjoškolcima, glumcima-amaterima. Teško je nabrojiti sve one kazališne predstave osmišljene pod vodstvom Tomislava Čmelara, ali zasigurno da će najdublji trag u kazališnom životu Požege ostaviti njegov pedagoški rad s mladima. U kulturnom životu ove sredine ostat će nakon smrti Tomislava Čmelara jedna velika praznina.

Posljednji ispraćaj bit će u subotu, 28. travnja u 14,00 sati  na gradskom groblju Svetog Ilije u Požegi. U Gradskom kazalištu Požega održat će se komemoracija za Tomislava Čmelara, 28. travnja nakon sporovoda u 15,30 sati.

Iskrena sućut obitelji.

TEKST: S. P./GKP      FOTO: GKP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn