“IDEŠ I PIJEŠ” U KAPTOLU – Jedinstvena turistička priča temeljena na hedonizmu i svemu onom najboljem od Slavonije

Datum objave: 27. 8. 2022. | Kategorija: Susreti

KAPTOL – Svi željni dobrog osjećaja, pozitivnih vibracija, dragih ljudi i finih okusa posljednju su subotu kolovoza iskoristili za jednodnevnu wine and walk manifestaciju Ideš i piješ u Kaptolu. Drugo izdanje jedinstvene priče u organizaciji „Čaš’ce“, male udruge s velikim ciljevima, ali i top manifestacije destinacije Zlatnog Papuka, s dobrodošlicom je dočekalo hedoniste iz svih dijelova Hrvatske i ispratilo ih na 12 kilometara šetnje ispunjene brojnim eno-gastro-turističkim guštima

Nakon što su prošle godine, u premijernom izdanju manifestacije, pokazali kako uistinu imaju priču koju vrijedi podijeliti sa svima, članovi „Čaš’ce“, male udruge s velikim ciljevima iz Kaptola, uz svesrdnu pomoć lokalne zajednice, Općine i Turističke zajednice Zlatni Papuk, posljednju su subotu u kolovozu organizirali drugu jednodnevnu wine and walk manifestaciju “Ideš i piješ”. Jedinstvena je to priča temeljena na filozofiji hedonizma koja spaja sve ono najbolje od Slavonije-kulturno-povijesnu baštinu, enologiju i gastronomiju kraja, što su i ove godine, na zadovoljstvo organizatora, prepoznali sudionici iz svih dijelova Hrvatske.

“Mislim kako smo ovom manifestacijom pokazali koliki turistički potencijal ima Kaptol, ali i cijela Požeško-slavonska županija, što potvrđuju i registracije vozila koje uglavnom nisu “domaće”. Nakon sjajnog, prošlogodišnjeg feedbacka, priča se ponovila i ove godine kada smo u samo deset dana rasprodali sve kotizacije i okupili posjetitelje iz Zagreba, Osijeka, Slavonskog Broda, Splita, Zadra, pa čak i Seattlea, a pridružilo nam se i dosta gastarbajtera, koji su, neplanski, upravo zbog ove manifestacije, produljili svoj boravak u Hrvatskoj. Iako naziv manifestacije ne ostavlja nikakve nedoumice, važno je reći kako je pred sudionicima 12 kilometara ugodne šetnje ispunjene eno gastro guštima, poput vina domaćih vinara, craft piva, gina i rakija, a, kako bi sve lakše klizilo niz žedna grla, naći će se tu i ponešto konkretno, pa i slavonskih slastica.” upoznala je, u ime organizatora, Iva Pranjić, članica „Čaš’ce“, naglašavajući kako bez pomoći lokalnih udruga, OPG-a, nogometnog kluba, vatrogasaca i podrške Općine, manifestacija ne bi bila na ovom nivou.

Kvalitetom priče koja predstavlja i sasvim poseban pozdrav s ljetom, ali i odazivom posjetitelja, s pravom je zadovoljna i Kristina Rupert, zamjenica direktora Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja vrijedno nastavlja s novim aktivnostima na promociji destinacije.

” Iako se još do kraja nije ugasila ni vatra na Ribarskim večerima u Trenkovu, manifestacijom Ideš i piješ, koja je jedna od top manifestacija naše destinacije, nastavljamo predstavljati i s posjetiteljima dijeliti sve ono najbolje što imamo, a imamo, sada je to već jasno svima, itekako puno potencijala. U prilog tome govori i činjenica kako su prošlogodišnje, prvo izdanje wine and walk priče, posjetili uglavnom gosti izvan naše županije, što je, čini se, trend i ove godine, jer, uz bogatu kulturno-povijesnu baštinu i domaće proizvode, turizam je i doživljaj, uspomena, fotografije ali i osjećaj koji zauvijek ponesete sa sobom. Osim toga, manifestacija Ideš i piješ tek je dio velikog mozaika koji zajednički, vrijedno, udružene u Turističku zajednicu Zlatni Papuk, čine i slažu Općine Velika, Kaptol, Jakšić i Brestovac.”

“Pokazat ćemo to svima zainteresiranima ponovno 17. rujna, za kada je najavljena još jedna nova manifestacija, cestovna biciklistička utrka Gran fondo koja će, kroz veliku utrku u dužini od 138 i onu malu, od 88 km, na jedinstven način objediniti destinaciju ali nas i ponovno okupiti u Kaptolu, gdje će, ove godine, biti i start i cilj. Domaćinstvo će nagodinu preuzeti Brestovac, pa Jakšić, a potom i Velika, jer, uz udruživanje, što se pokazalo kao pun pogodak, i ovakve zajedničke manifestacije i turistički manje razvijenim općinama, na određeni način, daju krila i osnažuju gospodarstvo kraja.”, zaključila je Kristina Rupert iz Turističke zajednice Zlatni Papuk.

Nakon cjelodnevne ugodne šetnje ispunjene eno-gastro užitcima, akumuliranja sunca, pozitivnih vibracija i novih prijateljstava, sudionike wine and walk manifestacije u Kaptolu, ali i sve one ostale koji navrate, očekuje i cjelovečernji koncert Matije Cveka i Funkensteinsa, zbog kojeg neće biti ni malo teško “prljave tenisice zamijeniti plesnim cipelicama”.

TEKST: Simonida Tarbuk                FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn