IDEMO NA ADVENT U CERNIKU – Nakon blagdanskog memorijalnog koncerta KUU Cernik, čekaju vas Tomislavci

Datum objave: 10. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Nakon što su prethodnih 12 mjeseci “odradili” pod sloganom ” 15 godina folklorne izvrnosti”, članovi Kulturno umjetničke udruge Cernik slavljeničku su sezonu zaključili blagdanskim memorijalnim koncertom, poklonom svim zaljubljenicima u narodnu baštinu, koji je, istovremeno, sadržajno obogatio i lokalni Advent.

Članovi Hrvatskog sabora kulture i Hrvatske sekcije CIOFF UNESCO, potvrđeni čuvari i zaljubljenici u narodnu baštinu, “ekipa” okupljena pod imenom Kulturno umjetnička udruga Cernik, sljavljeničku su 2019., u kojoj su obilježili 15 godina folklorne izvrnosti, simbolično zaključili blagdanskim memorijalnim koncertom.

Uz predstavljanje onog što rade najbolje, nastup dječje i reprezentativne folklorne skupine društva, bila je to prigoda i da ugoste prijatelje iz Dugog Sela i Valpova, članove KUD-a Preporod i HKUD-a Valpovo 1905., te diplomama nagrade one najvrijednije među sobom. Uz “službeni” dio priče, cernički su folkloraši svima onima koji vole i podržavaju njihov rad poklonili i koncert ponajboljeg “domaćeg” tamburaškog sastava-Satir, jer kakav je to rođendanski party bez dobre svirke.

Uz mnogobrojne goste i prijatelje, rad KUU Cernik osobnim je dolaskom podržao i načelnik Općine, Vitomir Žakić, a kocert su, kao pokrovitelji, pomogli i Brodsko posavska županija i županijska Turistička zajednica . Nakon uživanja u folklornoj baštini i pismi slavonskoj, Cerničani vas slijedeće subote, 14.prosinca, u okviru “Adventa” čekaju s još jednom glazbenom poslasticom-božićnim koncertom HPD-a Tomislav, pa svakako navratite.

TEKST: S. T.      FOTO: Facebook Cajtung 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn