I TO SE DOGAĐA – Policajac skokom u stranu izbjegao nalet vozila, vozač pobjegao, no ubrzo je uhvaćen

Datum objave: 28. 11. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Vozač je ignorirao naredbu policajca o zaustavljanju, te ubrzao vožnju usmjerivši automobil prema policijskom službeniku, koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila na sebe.

Nadzirući promet na području Općine Garčin, dana 27. studenoga, oko 21.30 sati, policijski službenik Postaje prometne policije Slavonski Brod, pokušao je zaustaviti osobni automobil koristeći svjetleću pločicu „stop policija“, no vozač je ignorirao naredbu policajca o zaustavljanju, te ubrzao vožnju usmjerivši automobil prema policijskom službeniku, koji je skočio u stranu kako bi izbjegao nalet vozila na sebe. Policijski službenici su se odmah uputili s upaljenim zvučnim i svjetlosnim signalima za navedenim automobilom koji su ubrzo zaustavili. Nakon zaustavljanja vozač je izašao iz vozila i dao se u bijeg trčeći, no policijski službenik ga je sustigao, a budući da je vozač prilikom uhićenja pružao aktivan otpor policijski službenik je prema istome uporabio sredstva prisile.

Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjaku, kojega su liječnici pregledali i konstatirali da nije ozlijeđen te je sposoban za daljnji postupak u policiji. Alkotestom je u organizmu 24-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,84 promila. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi, te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn