HUMANITARNI KONCERT – Marko Tolja i Glazbena škola Požega za Županijsku ligu protiv raka

Datum objave: 09. 12. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Učenici i profesori Glazbene škole Požega nastupili su večeras na velikom humanitarnom koncertu kojeg je u suradnji s Glazbenom školom, organizirala Županijska liga protiv raka. Na programu su bila djela klasične i popularne glazbe, kao gost nastupio je poznati hrvatski pjevač Marko Tolja.

Županijska liga protiv raka Požega s više od pet desetljeća djelovanja na temeljima humanizma, već tradicionalno s Glazbenom školom Požega u vrijeme darivanja svojim sugrađanima daruje glazbeni užitak za pamćenje, prikupljajući pri tom i sredstva potrebna za daljnji rad kojim nerijetko spašavaju živote. Tako je ovog puta uložen veliki trud i ljubav kako bi, svečano i prigodno, obilježili kraj jedne vrlo izazovne godine, kaže nam predsjednica Lige dr. Jasmina Kovačević.

“Svaki Božićni koncert jako nam puno znači. Kada smo 2019. godine imali koncert povodom 50 godina našeg djelovanja, nismo ni znali što nas još čeka. Godinu nakon toga nismo mogli organizirati koncert, bio je online, a ove smo godine, uz vrlo strogo poštivanje epidemioloških mjera, ipak uspjeli u organizaciji.Sretni smo i pomalo tužni, jer tu nam je Marko Tolja, zvučno ime hrvatske glazbene scene, a nismo mogli popuniti dvoranu koja bi zasigurno, u nekim boljim vremenima bila i više nego puna te bi koncert imao i svu puninu humanitarnog zbivanja. Ali našim članovima i sugrađanima unatoč tome ovo zasigurno puno znači. Uvijek smo vrlo zahvalni našoj Glazbenoj školi i ravnatelju Alenu Kovačeviću koji se zaista svake godine jako potrudi dovesti vrsna glazbena imena. Lijepa je to tradicija i vjerujem kako svi ovdje prisutni vole biti dio te priče, ” kaže dr. Kovačević.

Nazočne je pozdravio i ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević koji je istaknuo dugogodišnju suradnju Glazbene škole i Lige. “Sa Županijskom ligom Požega surađujemo više od 20 godina na ovakav način – organiziramo koncerte za njih na kojima se predstavljaju naši učenici i profesori, uz pomno birane goste, jer ti koncerti su nam uistinu vrlo važni. Prije dvije godine ugostili smo poznatog hrvatskog tenora Ivu Gamulina, a večeras jednog od ponajboljih hrvatskih pop pjevača Marka Tolju. I našim učenicima ovo je vrlo važno, jer nakon brojnih online nastupa, ponovo su pred publikom uživo,” rekao je ravnatelj Kovačević. Publika je pak svaki nastup ispratila oduševljenim pljeskom, a podršku radu Lige došli su dati gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, u ime Požeško-slavonske županije zamjenik županice Ferdinand Troha, ravnatelji zdravstvenih ustanova te brojni drugi uglednici grada i županije.

Sva sredstva koja su prikupljena na koncertu, kao i u drugim humanitarnim akcijama Lige, vraćaju se zajednici, kroz organizaciju prijevoza žena na mamografiju, kupovinu potrebnih uređaja zdravstvenim ustanovama ili druge vrijedne projekte i aktivnosti. “Namjeravamo se u idućoj godini puno više opet okrenuti prijevozu žena, te organizirati mobilni mamograf u Pakracu. Nadamo se da ćemo na krilima ovog entuzijazma koji se i večeras osjeti, još puno više u vremenu koje slijedi napraviti za naše sugrađane u smislu ranog otkrivanja raka. Naša misija je da pozivamo ljude da prate što se događa u njihovim tijelima, da reagiraju na vrijeme te uvijek koristimo priliku pozvati na odgovorno ponašanje prema svom zdravlju. I u novoj godini nemojte zaboraviti na sebe, neka vam vaše zdravlje i zdravlje vaših najbližih bude na prvom mjestu,” poručila je dr. Kovačević.

TEKST: Sanja Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn