HUMANITARNA DJELATNOST HPD LIPA – Notama zajedno od srca do srca

Datum objave: 22. 3. 2021. | Kategorija: Lifestyle

OSIJEK – Nakon što su se početkom siječnja uključili u akciju Zajedno za Glazbenu, čiji je cilj obnova potresom razrušene Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku, lipaši su se odzvali i pozivu na humanitarnu akciju Notama zajedno od srca srcu. Riječ je o apelu za pomoć brojnim članovima različitih pjevačkih i plesnih skupina Sisačko-moslavačke županije, koji su stradali u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Novčane donacije lipaša već su uplaćene na račun organizatora – Vokalni ansambl „Lipe“ iz Siska, koji će se, u suradnji s predsjednicima drugih društava s područja spomenute županije, pobrinuti da novac bude uručen najpotrebitijima. Ova bi se cjelokupna akcija, nakon stabilizacije stanja u Sisačko-moslavačkoj županiji, trebala razviti u projekt organizacije i realizacije koncerata na kojima bi se okupila društva koja su sudjelovala u humanitarnoj akciji te time podržala članove prijateljskih društava s potresom zahvaćenog područja. Članovi HPD-a „Lipa“, kao i zborovi u većem dijelu svijeta, nisu u mogućnosti održavati probe i nastupe zbog epidemioloških mjera.

“Nadamo se što skorijem povratku normalnim aktivnostima i druženju uz pjesmu. Do tada šaljemo poruku podrške prijateljima pjevačima istoimenoga zbora „Lipe“ i svim članovima zborova koji su stradali u razornome potresu.,” poručili su lipaši.

TEKST: S. P./HPD Lipa               FOTO: HPD Lipa

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn