“SVE ZA NJEGA” – Noć filmske glazbe u organizaciji novogradiške Lige protiv raka „dr.Zorislav Slović“ i orkestra HNK Osijek

Datum objave: 17. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Osluškujući potrebe zajednice, s ciljem prevencije raka prostate, novogradiška podružnica Lige protiv raka „dr.Zorislav Slović“ organizirala je humanitarnu akciju „Sve za njega“ i Novogradiščanima poklonila vrhunski kulturni događaj – Noć filmske glazbe, koncert solista, vokalnog ansambla i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

Želeći informirati, educirati i prevenirati, ali i prije svega biti na usluzi pacijentima, novogradiška podružnica Lige protiv raka „dr.Zorislav Slović“, osluškujući potrebe zajednice, organizirala je humanitarnu akciju „Sve za njega“ i Novogradščanima poklonila vrhunski kulturni događaj – Noć filmske glazbe.

Cilj jedinstvenog koncerta solista, vokalnog ansambla i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Osijek bio je upozoriti na sve prisutniji problem raka prostate, osvijestiti važnost prevencije, te prikupiti sredstva za sondu s mogućnosti biopsije i setom za biopsiju, kompatibilnu UZV-nom aparatu sa sondom za dijagnostiku bolesti koji posjeduje Urološka ambulanta Opće bolnice Nova Gradiška. Kupovinom sonde vrijedne oko 67 tisuća kuna smanjile bi se liste čekanja i pacijentima omogućilo obavljanje svih potrebnih pretraga na jednom mjestu.

Uz novogradišku Opću bolnicu, partnera Lige, važnost humanitarne akcije prepoznali su i Županija Brodsko posavska, Grad Nova Gradiška i Grad Novska, jer riječ je o medicinskom aparatu od kojeg će koristiti imati svi pacijenti novogradiške bolnice. Istaknula je to, u ime organizatora, ponosna što su Novogradiščani i ovaj put „demonstrirali“ veliko srce i empatiju, Terezija Grgić, dugogodišnja predsjednica podružnice Lige protiv raka“dr.Zorislav Slović“.

„ U prethodnih pola stoljeća koliko Liga u Novoj Gradiški djeluje, dokazali smo se kao jedna od aktivnijih podružnica, prepoznata po svojim iznimno kvalitetnim i stručnim programima. Uz aktivnosti edukacije, s ciljem zdravstvenog prosvjećivanja i rada na prevenciji, željeli smo, osluškujući potrebe zajednice, djelovati i humanitarno i tako pacijentima, što je moguće više, olakšati „nošenje“ s bolesti. Hvala svima što ste nas u tome podržali. Noć filmske glazbe naš je poklon Vama“, rekla je Terezija Grgić.

S važnošću sonde čiji je cilj olakšati liječenje i unaprijediti prevenciju malignih bolesti prostate prije koncerta upoznao je dr.Alen Urban, voditelj Urološke ambulante Opće bolnice Nova Gradiška, a u poznatim filmskim melodijama u izvedbi vrhunskih glazbenika osječkog HNK-a, zajedno s mnogobrojnim Novogradiščanima, uživali su i čelni ljudi Županije i Grada, župan Danijel Marušić i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn