HUMANITARNA AKCIJA – “Čaj za malog zmaja” i ove godine

Datum objave: 05. 12. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Osmu godinu zaredom Udruga Humanum s ustanovama partnerima organizira javnozdravstvenu akciju “Čaj za malog zmaja” namijenjenu djeci predškolske dobi i djeci polaznicima nižih razreda osnovne škole koji odrastaju u uvjetima siromaštva, korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja nadležnosti Centra za socijalnu skrb Požega.

Humanitarnu akciju, osmu po redu zajednički organiziraju Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Požega, Udruga Humanum kao nositelj, Zavod za javno zdravstvo PSŽ, Dom zdravlja PSŽ, Zavod za hitnu medicinu, Grad Požega, Gradska knjižnica Požega, te suradnici s Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi, Udruga Labella Vitta, osnovne i srednje škole te vrtići.

Prošle godine kroz akciju su darivali sedamdeset djece u ukupno 45 obitelji, prikupljeno je donacije u iznosu od 67.772 kune. Ove će godine po završetku akcije darove dobiti 75 najmlađih korisnika, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su o akciji govorili predstavnici udruge Humanum te predstavnici partnera.

Centralno mjesto prikupljanja donacija ove godine će biti Hrvatski zavod za socijalni rad – Područni ured Požega na adresi Županijska 16 te Gradska knjižnica Požega u Ulici Antuna Kanižlića.

Udruga Humanum otvorila je poseban podračun u svrhu prikupljanja novčanih sredstava koja će biti iskorištena za kupnju paketa za korisnike. Broj račun; IBAN HR 0223900011500262460, a otvoren je u Hrvatskoj poštanskoj banci.

Građani mogu već od danas pa sve do 21. prosinca 2023.g., u prostorije Zavoda za socijalnu skrb Požega ali i na lokacijama svih partnera donijeti gotov poklon za malog korisnika socijalne pomoći ili barem jedan predmet. Ideja je da to budu korisne, zdrave stvari – med, čaj, sirupi, četkice i paste zube, kapi za nos za djecu, kape, šalovi, rukavice, papirnate i vlažne maramice, te sredstva za higijenu- gelovi za tuširanje, šamponi, sapun.

U organizaciji udruge La Bella Vitta 15. prosinca održat će se humanitarna šetnja pod nazivom “Mali dar za pravu stvar” koja kreće od 12 sati u Parku pod gradom, a podjela paketića predviđena je za 22.12.2023. godine.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn