HUMANITARNA AKCIJA – Čaj za malog zmaja

Datum objave: 23. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega predstavljena je humanitarna akcija “Čaj za malog zmaja” koju, treću godinu zaredom organizira Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s Domom zdravlja Požeško-slavonske županije, Zavodom za javno zdravstvo PSŽ, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Požega, OŠ Antuna Kanižlića i Zavodom za hitnu medicinu PSŽ. Cilj akcije je olakšati zdravstvene poteškoće djeci iz obitelji koje žive u uvjetima siromaštva. Akcija počinje 26. studenoga i trajat će do 14. prosinca 2018. godine.

Prošlih godina prikupljeno je donacija u vrijednosti oko 50.000 kuna. Ove godine je akcija namijenjena za 71 dijete, i to 21 dijete predškolske dobi i 50 djece nižih razreda osnovne škole, riječ je o ukupno 40 obitelji.

“S obzirom na pozitivne rezultate i veliki odaziv tvrtki i građana u prošle dvije godine, odlučili smo i ove godine pokrenuti ovu humanitarnu akciju. Akcija je namijenjena djeci koja odrastaju u uvjetima siromaštva te im nisu uvijek dostupna sredstva za prevenciju bolesti. Svakoj obitelji se priprema paket prikladan za veličinu obitelji i dobi djeteta, a pakete ćemo predati roditeljima unutar lokalnih zajednica Požega i Pleternica, ” rekao je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjekoslav Potočanac koji je akciju predstavio na zajedničkoj konferenciji za medije.

Zavod za javno zdravstvo, Dom zdravlja i zavod za hitnu medicinu surađuju s organizatorima u prikupljanju paketa, a u pripremi su i edukativna predavanja za roditelje koja će biti održana prilikom predaje paketa. Osnovna škola Antuna Kanižlića sudjeluju tako što će njihovi učenici i nastavnici pomoći u postavljanju plakata, a uz to, sudjelovat će i na štandu koji je 6. prosinca biti postavljen u požeškoj Pješačkoj zoni.

Darovi građana prikupljaju se i ove godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici na Dječjem odjelu. Za sve koji donesu poklone pripremljene su prigodne čestitke izrađene u kreativnim radionicama. Kao podrška akciji i ove godine održat će se “Hodanje u susret Božiću” 13. prosinca i to u suradnji s Gradom Požegom, Veleučilištem u Požegi i Udrugom “Zdrav život” i TZ Grada Požege.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn