HRVATSKI SABOR KULTURE – Na 23. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina nastupit će i GKUD Požega

Datum objave: 06. 11. 2016. | Kategorija: Kultura

n15

POŽEGA – GKUD Požega nastupit će na  23. susretu hrvatskih folklornih i izvornih skupina koji će se održati u Koprivnici, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije. Pravo sudjelovanja na 23. susretu, požeški folkloraši izborili su nastupom na županijskoj smotri koja je u travnju ove godine održana u Brestovcu.

Pravo sudjelovanja na 23. susretu, ansambli i skupine, izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 19 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 207 folklornih skupina; 7245 folklornih amatera diljem Hrvatske.  Pravo sudjelovanja na 23. susretu, požeški folkloraši izborili su nastupom na županijskoj smotri koja je u travnju ove godine održana u Brestovcu. Prvi dio 23. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, održan je u Čakovcu, a drugi dio, kategorija izvornog folklora održat će se 12.11.2016., u Dvorani “Domoljub” Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici s početkom u 17 sati. Uz Hrvatski sabor kulture organizator je i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, suorganizatori HDS ZAMP i  Folklorni ansambl Koprivnica, pokrovitelji Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica te donator Podravka d.d.

p1130642

“Pripremili smo za taj nastup izvorne pjesme i kola Požeštine kako bi bogatstvo zavičajnog folklora pokazali na najbolji način. Sretni smo zbog još jednog novog i vrijednog iskustva jer imat ćemo priliku družiti se i natjecati s najboljim folklornim skupinama iz cijele Hrvatske, a velika je čast u takvoj konkurenciji predstavljati svoju županiju, ” rekla nam je tajnica GKUD Požega i iskusna folklorašica Nena Solić. Uz naše Požežane sudionici koprivničkog dijela 23. susreta su: KUD “PRIGORJE”, Križevci, KUD “SLOGA”, Satinca Đakovačka, KUD “MARTINČANI”, Martinska Ves, KUD “KLARUŠ”, Maruševec, KUD “PLETER”, Dugopolje, KUD “FIJOLICA”, Orehovica, KUD “DESINEC”, Jastrebarsko, VU “KUMPANJIJA” Pupnat, , KUU “IVAN VITEZ TRNSKI”, Nova Rača, KUD “REČICA” Rečica, KUD “KUKLJICA”, otok Ugljan, KUD “KRALJICA KATARINA”, Donji Lapac i KUU “VOĆIN”, Voćin. FOLKLORNA SKUPINA “KAJER” KULTURNEGA DRUŠTVA KAJER, Bučečovci, Slovenija gosti su Susreta.

Po održanim koncertima, tročlano stručno povjerenstvo u sastavu dr.sc. Tvrtko Zebec, Ivica Ivanković, prof. i Tomislav Habulin, mag.mus. dodijelit će Prvu, Drugu i Treću nagrada Hrvatskog sabora kulture te održati okrugli stol s voditeljima skupina.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn