HRVATSKE CESTE – Predstavljen projekt izgradnje brze ceste na području Požeško-slavonske županije

Datum objave: 04. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA –  U organizaciji Požeško-slavonske županije, Hrvatske ceste d.o.o. danas su u Gradskom kazalištu Požega održale prezentaciju izgradnje brze ceste na području Požeško – slavonske županije. Prezentacija je bila namijenjena gradonačelnicima, načelnicima, gospodarstvenicima te predstavnicima javnih ustanova s područja županije.

Današnja prezentaicja odnosila se na izgradnju brzih cesta Pleternica – poloje, obilaznica Pleternica – Požega – Brestovac te Požega ( Brestovac) – Staro Petrovo Selo ( izlaz na auto cestu A3).  Projekt  je to o kojem se govori dugi niz godina, no sada se počelo govoriti i o rokovima realizacije.

“S ponosom mogu reći da ovdje u Požegi prezentiramo ono što hrvatska Vlada u ovom razdoblju planira investirati, a to je deset puta više sredstava u ovu županju nego između 2013. do 2017. godine. Naime, od 2017. do 2020. godine u ovu županiju planiramo investirati više od 48 milijuna kuna u izgradnju. Ovo je samo primjer da hrvatska Vlada kroz projekt “Slavonija” ima kao glavni cilj revitalizaciju ovog prostora,” rekao je član Uprave Hrvatskih cesta Alen Liverić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijednost projekta izgradnje brze ceste je preko 850 milijuna kuna, a predviđene su dvije varijante provedbe. Jedna je cesta s dva kolnika i dva tunela, dok je druga varijanta cesta s četiri kolnika i dva tunela dužine 1670 metara. Projekt bi trebao zaživjeti za dvije godine, pri kraju je idejno rješenje i lokacijska dozvola te glavni projekt, dok bi se najkasnije 2020. započelo s radovima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ispred Požeško-slavonske županije sretan sam i ponosan da ono o čemu se govorilo dugi niz godina danas počinje  s prezetnacijom, i siguran sam vrlo skoro i realizacijom jednog važnog projekta. Za našu županiju izlaz na brzu cestu je pitanje opstojnosti. Potpisani su i vrijedni ugovori vezani uz aglomeracije, a i ovaj projekt potvrdni je odgovor na pitanje da li Slavonija i ova županija imaju pravo biti jednako razvijeni kao  ostali dio Hrvatske. Ovakvi projekti s hrvatskom vladom koja je to jasno naznačila, siguran sam, potaknut će gospodarstvenike da ovu infrastrukturu koja se gradi kapitaliziraju otvaranjem novih radnih mjesta čime se jamči i ostanak mladih ljudi u ovom prostoru,” rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn