HPD TOMISLAV CERNIK – Proljetnim koncertom počinje sezona pjesme

Datum objave: 27. 4. 2018. | Kategorija: Kultura

CERNIK 1

CERNIK – Iako je koncerata već bilo, pa i uspješnih gostovanja, Tomislavci službeno, na domaćem terenu, sezonu počinju u subotu, 28. travnja, tradicionalnim Proljetnim koncertom.

Najdugovječnije, najbrojnije i najposebnije cerničko društvo, HPD Tomislav sezonu će i ove godine, početi tradicionalnim Proljetnim koncertom. Uz mješoviti pjevački zbor, veliki i juniorski tamburaški orkestar, Tomislavcima u goste stižu i Garavuše, stoga će, kako i sami kažu u pozivnici, „proljetni koncert biti prilika da se zabavite, možda doživite nešto novo i drugačije, ali svakako budete dio dobrog ozračja“, jer tako je to u Cerniku. Članovi HPD Tomislav čekaju vas u cerničkom Hrvatskom domu, u subotu 28 travnja od 20 sati.

CERNIK 2

Iako je proljetni koncert već godinama i službeni početak sezone za ovo stoljetno pjevačko društvo, izvan domaćeg terena iza Cerničana je u ovoj godini već nekoliko uspješnih nastupa. Onaj posljednji bio je u gostima kod prijatelja iz Virovitice, članova Hrvatskog pjevačkog društva „Rodoljub“,  na tradicionalnim Virovitičkim glazbenim susretima pjevačkih zborova i tamburaških orkestara. Na jedinstvenoj manifestaciji nastaloj kao plod višegodišnje suradnje glazbenih društava, uz domaćine, članove „Rodoljuba“, i Cerničane, nastupili su i gosti iz Požege- Glazbeno društvo „Vila Velebita“ i Tamburaški orkestar Glazbene škole. Kako piše Informativni centar Virovitica, „ u odličnoj atmosferi Susreta, na pozornici je sudjelovalo stotinjak pjevača i glazbenika kojima se, pri kraju, pridružila i mnogobrojna publika, uživajući dulje od dva sata u vrhunskoj interperetaciji poznatih slavonskih, podravskih i ličkih melodija zaokruženih zajednički otpjevanim poznatim songom iz mjuzikla „Jalta, Jalta“.

TEKST: S. T.      FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn