HPD SOKOLOVAC – Tri akcije markacističke sekcije

Datum objave: 20. 6. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA -Proteklih desetak dana markacistička sekcija HPD Sokolovac održala je tri akcije. Staze se obnavljaju kroz projekt za koji se dodjeljuju sredstva za uređenja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj u 2022. i 2023. godini u ukupnoj vrijednosti od 500.000,00 eura koja su osigurali Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatski planinarski savez iz vlastitih sredstava

Obnovili su markacije na Papuku na planinarskom putu oznake 118 od kamenoloma Tisica do vrha Tisovac. Dovršili su obnovu markacija na putu oznake 110 koji počinje kod planinarskog doma Lapjak do Češljakovačkog visa. U ranijim akcijama stigli su do područja Loparna te su sada tu nastavili do izvora Kapavac čime je taj put u potpunosti obnovljen. Također su počeli s postavljanjem putokaza te je prvi postavljen na Požeškoj gori u Zakorenju kod planinarske kuće Bajin kijer na početku planinarskog puta oznake 517 koji vodi do najvišeg vrha ove gore – Kapavca.

U ovim akcijama sudjelovali su: Noa Čajka, Vesna i Damir Matoković, Spomenka Mušec, Željka Krpan-Miler, Krešimir Bubak, Elizabeta Radetić, Slavko Lončarević i voditeljica sekcije Anita Bubak.

Ove staze obnavljaju se kroz projekt za koji se dodjeljuju sredstva za uređenja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj u 2022. i 2023. godini u ukupnoj vrijednosti od 500.000,00 eura koja su osigurali Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatski planinarski savez iz vlastitih sredstava. Tako će kroz projekt “Sigurna i održiva planinarska infrastruktura” biti obnovljen veliki broj planinarskih putova diljem Hrvatske na radost velikog broja planinarki i planinara.

TEKST: S. P.               FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn