HPD SOKOLOVAC – Tradicionalni uspon na najviši vrh Požeške gore – Kapavac

Datum objave: 21. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Vrijedni članovi Sekcije „Kapavac” Zakorenje HPD-a “Sokolovac” Požega u nedjelju, 19.1.2020., po osmi puta su organizirali tradicionalni uspon na najviši vrh Požeške gore – Kapavac (618 mnv).

Nakon okrjepe čajem, kavom i ostalim toplim napicima oko 150 planinara iz 10-ak planinarskih društava iz Slavonije i uz članove HPD-a „Jastrebarsko” krenuli su u još jednu planinarsku avanturu.
Školovanim vodičima HPD-a „Sokolovac” Požega u vođenju su pomogli iskusni članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Požega, koji su osiguravali pohod i brinuli se za sigurnost na stazi. Iako je najavljen snijeg kojeg nažalost nije bilo, planinari su ipak mogli uživati u živopisnim stablima skrivenim i prekrivenim injem.

Na vrhu Kapavac (618 m/nv) planinare su s upaljenom vatrom dočekali članovi KUD-a „Drežnik” iz Drežnika, a zabava, ručak i druženje po povratku ih je čekali u vatrogasnom domu DVD-a Zakorenje. Planinari su prešli 13 kilometara uz prosječnu temperaturu od 0°C, iako je u jednom dijelu staze bilo i hladnije.

Podijeljene su zahvalnice planinarskim društvima, HGSS-u Stanica Požega, i zahvalnice pojedincima, udrugama, institucijama i ustanovama, a zahvalnicu i najveći pljesak je dobio dječak Luka koji s tek navršenih 5 godina prehodao ovu stazu.

TEKST: S. P./HPD Sokolovac        FOTO: HDP Sokolovac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn