HPD SOKOLOVAC – Slavonsko kolo na najvišem vrhu Požeške gore

Datum objave: 16. 1. 2024. | Kategorija: Susreti

BRESTOVAC – U organizaciji Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” Požega – Planinarske sekcija “Kapavac” Zakorenje i ove godine je održan tradicionalni pohod na najviši vrh Požeške gore Kapavac. Pokrovitelji manifestacije i ove godine su bili Općina Brestovac, Požeško-slavonska županija i Turistička zajednica Zlatni Papuk.

Početak planinarske godine po običaju počinje u Zakorenju, malom pitomom slavonskom mjestu kojega pohode brojni planinari željni užitka, hodanja i dobre zabave. Kao i prijašnjih godina planinarska društva iz kontinentalne Hrvatske, njih šesnaest, odazvalo se pozivu domaćina te je njih oko 200-tinjak krenulo u pohod na Požešku goru.

Domaćin je organizirao i planinarski doručak, a scve nazočne pozdraivli su predsjednik HPD “Sokolovac” Požega Bruno Horvat, predstavnik sekcije “Kapavac” Zakorenje Slavko Lončarević i u ime pokrovitelja Tomislav Galić direktor TZ Zlatni Papuk. I ove godine planinari su tradicionalno slavonsko kolo otplesali s članovima KUD-a “Berda” iz Brestovca.

Veselo druženje brojnih gostiju, planinara te ostalih trajalo je više od sat vremena uz vatru, pjesmu i ples nakon čega se krenulo nazad u Zakorenje. Sve sudionike pothvata u Vatrogasnom domu u Zakorenju čekao je tradicionalni ručak grah s kobasicom te glazba uživo. Veselje i zabava su trajali do kasnih večernjih sati. Vodiči izleta su bili Dražen Jakoubek, Dragan Davidović i Branimir Bartolović ispred HPD “Sokolovac” Požega. Kao i svake godine za sigurnost svih sudionika bili su zaduženi članovi HGSS-a. Pokrovitelji manifestacije i ove godine su bili Općina Brestovac, Požeško-slavonska županija i Turistička zajednica Zlatni Papuk.

TEKST: S.P.                       FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn