HPD SOKOLOVAC POŽEGA – Tradicionalni izlet “Mladi Uskrs na Trišnjici”

Datum objave: 12. 4. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Planinari HPD “Sokolovac” iz Požega proteklog vikenda odradili su još jedan svoj tradicionalni izlet “Mladi Uskrs na Trišnjici”.

Kod “Ćire” na željezničkom kolodvoru u Požegi okupilo se 23 planinara željni dobroga izleta i uživanja u prirodi. Autoposadama su se uputili prema starom kamenolomu “Tisovac”.

Vrijeme je, kažu, bilo idealno za planinarenje, bez sunce uz gotovo idealnu temperaturu. U zraku se osjeća da je proljeće već stiglo uz drveće koje se sve više zeleni. Nakon malo jačeg uspona došli smo na vidikovac “Tisovac” s kojeg se pruža prekraan pogled na uspavani Papuk, a svi koji vole srimuš mogli su ga ubrati na papučkim poljima srimuša. Bio je to izlet ispunjen uživanjem u prirodi, ali i zajedništvu, priča nam predsjednik HPD Sokolovac Bruno Horvat. ” Kod naše planinarske kuće Trišnjica čekalo nas je pravo iznenađenje. Naši članovi Nela i Predrag poranili su i do dolaska ostalih članova na Trišnjici obišli su Češljakovački vis i naložili vatru i zagrijali prostor. Predrag je kao glavni pecmajstor ispekao tri ture slanine…Delicije standardne: slanina, uštipci, kobasice, kuhana šunka, kolači, čokolada i u ovo vrijeme neizostavni srimuš…”.

Nakon degustacije delicija, opuštanja i druženja planinari su, puni dojmova, zabilježili još jedan izlet za pamćenje. I pozivaju sve da im se pridruže uz krilaticu “Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje”.

TEKST: S. P.             FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn