HPD SOKOLOVAC POŽEGA – Predstavljeno novo rukovodstvo i planovi

Datum objave: 09. 3. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA –  Novo rukovodstvo uz predstavljanje plana i programa rada u narednom periodu bili su tema današnje konferencije za novinare koju su održali novi predsjednik HDP Sokolovac Bruno Horvat te dopredsjednici dr. Damir Matoković i Silvija Čajka.

Uz novo čelništvo, u upravni odbor su izabrani Silvija Čajka (voditeljica Male planinarske škole), Ivan Šljerić, Lidija Šljerić, Mario Tauš, Hrvoje Mikolčević, Bruno Horvat, Zdenko Miletić, Mijo Mitrić, Dragan Davidović, Damir Devčić (organizator društvenih događanja), Željko Emić, Anamarija Marković (tajnica društva), Goran Hruška (novi kroničar društva), Slavko Lončarević, Dami Matoković i Ratimir Čajka.Voditelj sekcije u Zakorenju je Matej Lončarević, a voditelj sekcije u Ruševu je Željko Emić dok sekciju vodiča vodi Ivana Šljerić, a skeciju markacista Slavko Lončarević. Miroslav Mesić i Franjo Brezicki dobili su posebna priznanja za svoj doprinos radu u HPD Sokolovac, planinarska solidarnost iskazana je i najnovijom odlukom da će Društvo uplatiti aciju HPD Zrin iz Petrinje s potresom postradalog područja, izvijestio je novi predsjednik Bruno Horvat, uz zahvalu dosadašnjem predsjedniku Predragu Livaku te svim predsjednicima i članovima Upravnog odbora koji su doprinijeli društvu te postavili dobre temelje.

“Uvjeren sam kako će novo rukovodstvo dati dodatne snage i napore kako bismo nastavili kvalitetno raditi u smislu oplemenjivanja planinarskih ideja. HPD Sokolovac bilježi preko 40 izleta godišnje, brojne radne akcije te društvene i kulturne manifestacije te smo svakako prepoznatljivo planinarsko društvo s bogatom tradicijom ne samo u Slavoniji, već i šire. Za 2020. godinu izradili smo Kroniku HPD Sokolovac, to je pregled svega što je društvo radilo u toj godini i zajedno s priznanjima koje je naše društvo dobilo od drugih slavonskih planinarskih kolega, veliki motiv za sve što planiramo.”

Dopredsjednik HPD Sokolovac dr. Damir Matoković predstavio je dio planiranih aktivnosti u 2021. godini. Plan aktivnosti, naglasio je, modificiran je prema aktualnoj epidemiološkoj situaciji i dijelom je podložan izmjenama, ali osnovne karakteristike promicanja ljubavi prema planinarenju i druženju ostale su kao temelj.

“Ono što smo planirali u ovoj godini u najvećem su dijelu izleti po području Hrvatske. Najčešće u našem Slavonskom gorju, no planiramo i nekoliko njih u druge dijelove Hrvatske poput izleta na Medvednicu, Biokovo, Učku, a ako budu povoljni epidemiološki uvjeti i u susjednu Bosnu i Hercegovinu. Naša je suradnja s brojnim slavonskim planinarskim društvima vrlo plodna, tako smo u jednom dijelu mi domaćini i organizatori izleta na koje dolaze naši prijatelji, a dijelom mi njima uzvraćamo posjete. U najvećem dijelu planiramo obilaziti gorje Papuka, Požeške gore, Psunja, Krndije te standardne, tradicionalne pohode na našem području. Ako se situacija poboljša, plan je i odlazak na Durmitor u Crnu goru, a naši članovi, bračni par Čajka pohodit će dva visoka gorja. Naše društvo ima višegodišnja iskustva s visokogorskim pohodima. Podsjećam prije 22 godine prvi puta je osvojen Kilimandžaro, a potom je prije tri godine jedan naš član to ponovio, dok se ove godine nadamo kako će to učiniti naši članovi Čajka. Tu su i pohodi po južnoj Americi, ali i po Europi. Drago mi je da se i taj dio razvija i postavljaju zastave našeg društva i domovine na visoke vrhove.” rekao je dr. Matoković.

Osim izletničkih aktivnosti društvo ima zadatak održavati i postojeće objekte, a to su planinarska kućica na Trišnjici i Planinarski dom Lapjak u Velikoj, a predviđene su i aktivnosti kao što su Planinarski tjedan te razna edukativna predavanja, uz školovanje planinarskih vodiča i markacionista. Neizostavan je i rad s mladima koje već drugu godinu HDP Sokolovac okuplja u Maloj planinarskoj školi koju vode Silvija i Ratimir Čajka, a koja okuplja više od 30 mališana osnovnoškolskog uzrasta.

“Oni su, kako to u šali kažem, cijepljeni planinarskim virusom i nadam se da će ostati u društvu, voljeti prirodu i širiti tu svoju ljubav prema drugima,” naglasio je dr. Matoković. Najavljena je i tradicionalna manifestacija “Papučki jaglaci”, najveća i najstarija planinarska manifestacija u Hrvatskoj koja je prijašnjih godina okupljala i nekoliko tisuća planinara iz zemlje pa i šire, no ove će se godine, zbog epidemioloških mjera, održati 21. ožujka samo u okviru društva.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn