HPD SOKOLOVAC POŽEGA – „Nepoznata Krndija – kutjevački atar“

Datum objave: 16. 9. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA/KUTJEVO – Treći put zaredom održan je izlet Nepoznata Krndija na kojima je do sada bilo oko 150 planinara iz 10-ak planinarskih društava.

Ove godine je bilo prisutno 44 planinara iz 5 planinarskih društava – HPD „Vidim” Kutjevo, PD „Zanatlija” Osijek, HPD „Bršljan – Jankovac” Osijek, PD „Dilj gora” Slavonski Brod i HPD „Sokolovac” Požega.

Planinari su se u Požegi već po tradiciji okupili ispred “Ćire”. U Kutjevu su se upoznali sa znamenitostima Krndije, o kojima su čitali Svjetlana iz Slavonskog Broda, Ana iz Osijeka i Bruno iz Požege.

Staza i cijeli izlet bili su puni iznenađenja, a najteži uspon uslijedio je nakon drugog spuštanja u Duboki potok, koji su svi uspješno svladali (na daleko poznati uspon „uz žicu”). Posjetili u i poznati dvorac Kutjevo.Ukupno trajanje izleta i programa je bilo 6.5 sati uz oko 16 prijeđenih kilometara.Vodiči izleta bili su Tomislav Garilović, Vinko Krsnik i Predrag Livak. Službeni fotograf je bio Slaven Brnić iz Slavonskog Broda. “Krndija nas je možda malo iscrpila, ali nam je pružila prekrasne poglede na kutjevački kraj, te mnoštvo smijeha,” poručili su izletnici.

TEKST: S. Pok           FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn