HPD SOKOLOVAC POŽEGA – Izlet Požeškom gorom: pridružite nam se u otkrivanju zavičaja!

Datum objave: 24. 5. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Protekli vikend planinari HPD Sokolovac obilježili su s dva izleta – jedna ekipa bila je na Velebitu, a drugi izlet bio je posvećen Požeškoj gori. Lijep dan, raspoložena ekipa i prelijep krajobraz rezultirali su i lijepim utiscima sačuvanim u fotografijama i sjećanju.

Uspon na Požešku goru počeo je kod “Grginog dola”, a planinari kažu, na svakom koraku osjetilo se bujanje biljnog i životinjskog svijeta. Središnja točka izleta bila je kapelica Sv. Vida, omiljeno mjesto za brojne požeške izletnike.

“Požeškim vinogradarskim putem nastavili smo uspon i naš izlet. Hodajući svako malo smo zastajkivali ushićeni pogledima koji se pružaju na Požegu te Papuk u daljini koji se zbog lijepog vremena činio kao da je na dohvat ruke. Prilikom silaska okrijepili smo se vodom s izvora Fratrovica te lagano počeli sažimati dojmove s ovog prekrasnog izleta. Ulicom Vučjak u Požegi kroz koju smo prolazili također smo osjetili požeški duh Grada kojega svi volimo. Puni dojmova i zadovoljstva pozivamo sve da nam se pridruže u otkrivanju zavičaja u kojemu živimo te zajedničkom užitku u planinama. Izlet je bio namijenjen osoba starije životne dobi, djeci te svim planinarima i ljudima dobre volje” rekao nam je predsjednik društva Bruno Horvat koji je bio i vodič izleta.

TEKST: S. P.         FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn