HPD SOKOLOVAC – Planinari HPD “Sokolovac” Požega dočekali ljeto na Papuku

Datum objave: 22. 6. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA -Planinari HPD “Sokolovac” Požega protekle nedjelje odlučili su dočekati ljeto na Papuku u okviru jedne zanimljive planinarske avanture.

Po starom običaju okupljanje je bilo kod “Ćire” u Požegi, a potom su krenuli put Papuka. Kod “Poljanica” ostavljaoju aute i idu cestom kroz kanjon do “Ivinih vodica” i “Ivačke glave”. S Vrha Ivačke glave 913 m prostire se prekrasan pogled na Podravinu i susjednu Mađarsku. Nakon kratkog odmora odlučili su prema skloništu Mališćak i samome vrhu istoga imena koji pruža impresivan pogled i pejzaže netaknute prirode planine Papuk.

Planinarska družina se borila se s velikom vrućinom i temperaturom od 35 stupnjeva. Uz velike količine vode te laganu odjeću i dobro raspoloženje kilometri su se samo slagali. Uz malo više napora svladali su nekoliko većih uspona te s puno entuzijazma nastavili prema drugom vrhu, a to je “Južni pogled” s kojega se kao na dlanu vidi Požeška dolina. Ukupna ruta bila je 22 km ,a kako planinari ističu, s obzirom na to da je ovo bio posljednji izlet Društva prije stanke, na kraju puta nazdravili su za uspješno odrađenu planinarsku sezonu. Vodič izleta bio je Branimir Bartolović.

TEKST: S. P.       FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn