HPD SOKOLOVAC – U akciji markacističke sekcije HPD Sokolovca sudjelovala i djeca OŠ Julija Kempfa

Datum objave: 07. 5. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Markacistička sekcija HPD Sokolovca Požega uređivala planinarski put na Papuku oznake 110. ,a u akciji su sudjelovali i mali planinari 4.a razreda OŠ Julija Kempfa s učiteljicom Martinom Hamžik. Ukupno su uredili 5 km ove staze.

Počeli su kod Planinarskog doma Lapjak preko Kaniške glave do područja Loparna. Idućom akcijom nastaviti će uređivati ovaj atraktivan i rado posjećen planinarski put koji su u prethodnoj akciji članovi HPD Sokolovca rasčistili od srušenih stabala i granja.

Tijekom ove akcije, markacističkoj sekciji pridružili su se mali planinari 4.a razreda OŠ Julija Kempfa s učiteljicom Martinom Hamžik. Imali su malu radionicu u prirodi u kojoj su se upoznali s planinarskim oznakama te su i sami pomogli u izradi markacije. Mali planinari su ovaj vikend uz svoju učiteljicu te članove društva na dvodnevnom planinarskom izletu u kojem upoznaju Papuk, a smješteni su u Planinarski dom Lapjak o kome brine HPD Sokolovac.

U subotnjoj akciji markiranja HPD Sokolovca sudjelovali su: Krešimir Bubak, Vesna Matoković,Verica Sinjaković, Željka Krpan-Miler, Dragica Anić i voditeljica sekcije Anita Bubak.

TEKST: S. P.                        FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn