HPD GOJZERICA – Zimska avantura na Papuku i Krndiji

Datum objave: 30. 1. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Snijeg oduvijek u nekim ljudima budi ushićenje i vraća im sjećanja na zimske radosti iz djetinjstva. Dok se ove nedjelje Požega i okolica budila u tmurnom i prohladnom jutru planinari HPD Gojzerice su entuzijastično krenuli u zimsku avanturu.

Zvuk škripe snijega pod stopalima pratio ih je svih 19 kilometara koliko je bila duga ova zanimljiva i kondicijski zahtjevna ruta. “Krenuli su od vetovačkih vinograda uz konstantan uspon s 300 na 744 mnv prema vrhu Klokočica i dalje do vidikovca Javor. S vidikovca se mogla vidjeti sva ljepota šume koja miruje pod snježnim pokrivačem ukrašena svjetlucavim injem. Grane su se pod težinom snijega i leda na nekim dijelovima puta spuštale skroz do tla i bile poput zavjesa za zimsku predstavu koja ih je okruživala,” opisuju Gojzerice.

Pogledom su pozdravili Papuk i nastavili prema zapadnom dijelu Krndije do vrhova Lipe i Rogin kamen. S vidikovca Rogin kamen pružao se prekrasan pogled na Zlatnu dolinu. Putem kući sreli su nekoliko srna koje su se spuštale u niže dijelove planine u potrazi za hranom. Iznenađenje je bilo obostrano!

Ovu zanimljivu i sadržajno bogatu kružnu rutu osmislio je planinarski vodič i markacist HPD Gojzerica Požega Ante Bošnjak. Zvuk stopala u snijegu, svježi planinski zrak i vedri duh svih sudionika učinio je ovaj izlet doista prekrasnim. “Ako ste i vi osoba kojoj ljepota prirode oduzima dah pridružite nam se na sljedećem izletu ili u općoj planinarskoj školi!” poručile su Gojzerice.

TEKST: S. P./ M. K.                  FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn