HPD GOJZERICA – U dobrom društvu na 71. Danu slavonskih planinara

Datum objave: 12. 9. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Skupina planinara iz HPD Gojzerica Požega, predvođena vodičem Stjepanom Lovrenčićem, pohodila je 71. Dan slavonskih planinara u Svetom Đurđu kraj Virovitice koji je 10. rujna okupio oko 400 planinara iz cijele Slavonije.

Domaćini su bili udruga Slavonski planinari (nekadašnji Slavonski planinarski savez) i HPD Papuk iz Virovitice. Nakon zajedničkog planinarskog doručka, pozdravnog govora i zajedničke fotografije, oko 400 planinara iz pet slavonskih županija krenuli su na tri staze. Svaka je bila različite težine, tako da si je svatko mogao izabrati onu koja mu odgovara. Šetnju je većim dijelom pratila šumska hladovina te prekrasni pogledi na livade i vinograde, gdje su ih ugostili domaći vinogradari.

Po završetku pohoda, domaćini su poslužili ručak i domaće kolače, a organizirana je i zabava uz glazbu i natjecanje u potezanju užeta. HGSS je na info štandu ponudio planinarima informacije o njihovom radu i djelovanju, a za kraj ove planinarske manifestacije s tradicijom održana je dodjela priznanja zaslužnim planinarima i nazočnim udrugama.

TEKST: S. P.                 FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn