HPD GOJZERICA POŽEGA – Požeški planinari na revitaliziranom Jubilarnom jankovačkom planinarskom putu

Datum objave: 10. 5. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Pet planinara iz HPD Gojzerica Požega (Vlado Crnković, Gordana Rastić, Ante Bošnjak, Vjekoslav Leikauff i Višeslav Turković) sudjelovali su 9. svibnja na službenom otvorenju revitaliziranog Jubilarnog jankovačkog planinarskog puta (JJPP), čime su zaslužili prigodnu značku pojedinačno kao i zahvalnicu za svoje društvo.

Planinarski put u dužini od 17 km i trajanju 6 sati hoda revitalizirali su planinari HPD Bršljan-Jankovac Osijek, uz veliko zalaganje njihove predsjednice Jasminke Pavlov i ostalih članova. Polazna točka ovog puta je u selu Humljanima (općina Čačinci, Virovitičko-podravska županija), a završna kod Planinarskog doma Jankovac.

“Staza je izuzetno zahtjevna sa žestokim usponima (+866 mnv) i spustovima (-516 mnv), ali zato pruža užitak u prekrasnoj bukovoj šumi i osvježavajućim šumskim potocima koji teku u izobilju,” rekao je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković.

Vodiči na izletu, članovi ”Bršljana” bili su: Dejan Erceg, Ivan Lončarić, Stevo Malinović i drugi, dok su ”Gojzerice” vođene ”sigurnom rukom” Vlade Crnkovića. Po dolasku na cilj, sudionike izleta dočekali su najbolji kuhari Milijan Žulj i Miroslav Bahmajer s grahom. Predsjednica osječkog planinarskog društva Jasminka Pavlov na prigodnoj svečanosti dodijelila je značke svim polaznicima te zahvalnice planinarskim društvima koja su sudjelovala na manifestaciji.

TEKST: S. P./V. T.       FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn