HPD GOJZERICA POŽEGA – Potraga za blagom koje skriva požeški Stari grad

Datum objave: 05. 6. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – HPD Gojzerica i ove godine priključila se obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga organizirajući za male sugrađane potragu za blagom na Starom gradu, parku u centru Požege.

U samom centru Požege stoji Stari grad na kojem su u 2. lipnja djeca imala priliku pronaći blago – drvenu škrinju punu zlatnika. I slatkiša. Kroz potragu su mali tragači imali priliku upoznati različite biljke i životinje koje ih okružuju. Tako su pronašli bagrem, lijesku, orah, koprivu, pitomi kesten, bršljan i kupinu. Proučavali su mrave i puževe. I skupljali smeće, kojeg je, nažalost, tamo bilo prilično puno…

Nakon proučavanja biljaka i životinja trebali su odgovoriti na pitanja, a odgovori su ih doveli do škrinje s blagom! Nilo potrebnou znati puno toga o planinama (razriješili smo dilemu oko toga je li Velebit rijeka ili planina), zavičaju (svi su znali da je graševina najpoznatije vino koje se pravi u okolici Požege), ali i spašavanju (baš svi su k’o iz topa na pitanje koji broj trebaju nazvati ako se nekome nešto dogodi rekli: 112).

Na kraju su se svi sudionici počastili slatkišima, sokićima i čokoladnim mlijekom. Iza sebe nisu ostavili ni najmanji komadić smeća. Bravo mali Požežani!

“Tako se HPD Gojzerica iz Požege i ove godine priključila obilježavanju Dana otvorenih vrata udruga na zadovoljstvo malih, ali i velikih. Vidimo se dogodine u nekoj drugoj potrazi, a do tada imamo hrpu aktivnosti za velike i male u kojima nam se mogu priključiti baš svi.” naglasila je Anita Savić – voditeljica Sekcije za rad s mladima u HPD Gojzerica Požega.

TEKST: S. P.                    FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn