HPD GOJZERICA POŽEGA – Pohod u Gazije u spomen na prijatelja planinara

Datum objave: 29. 1. 2024. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Već tradicionalni planinarski pohod u selo Gazije, koje se nalazi na obroncima Krndije u blizini Feričanaca održan je ove nedjelje 28. siječnja u spomen na planinara Branka Tivanovca, a organizator je bio HPD Sokol Feričanci. Sudjelovali su i članovi HPD Gojzerica Požega s prijateljima iz iz HPD Vidim Kutjevo.

Požeški i kutjevački planinari uputili su se planinskim prijelazom preko Dobre vode, sve do Gazija kako bi s ostalim planinarskim društvima s područja Slavonije obilježili ovaj dan. Pohod je bio cjelodnevni, tako da je započeo u jutarnjim satima u Kutjevu te je završio povratkom u Kutjevo u sami sumrak.

“Planinari su obilježili ovaj dan, zapalivši lampion ispred planinarske kuće u Gazijama u spomen velikom čovjeku. Osim toga u planinarskoj kući Tivanovo nalazi se spomen plaketa koji je Ivan Šedevi, inače član HPD Gojzerica Požega, posvetio svom pokojnom prijatelju Branku s kojim je zajedno pohodio mnoga hodočašća. Spomen plaketa je u obliku Zastave HPD Gojzerica Požega u kojoj je tiskana fotografija Branka Tivanovca, s posebnom posvetom i postavljena je na zidu unutar objekta. Ovim činom Ivan Šedevi i HPD Gojzerica Požega, zauvijek su obilježili svoju povezanost s Brankom i njegovim popularnim pohodima: ”Prvi zadnjega” i ”Zadnja prvoga”.” pojasnio je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković.

TEKST: S. P.                   FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn