HPD GOJZERICA POŽEGA – Održana godišnja Skupština i rođendansko slavlje

Datum objave: 24. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – HPD Gojzerica, najmlađe planinarsko društvo u Požeštini koje broji 79 članova svih dobnih skupina te veliki popis planinarskih pohoda i izleta, održalo je sinoć Redovnu godišnju Skupštinu te proslavilo drugi rođendan.

Planinari “Gojzerice” odradili su 30-tak vlastitih izleta, 15-tak sudjelovanja na izletima drugih planinarskih društava, višednevne pohode na domaćim, ali i inozemnim planinarskim destinacijama te 5-dnevno planinarenje u Rumunjskoj. Uz to, održali su i planinarsku školu za sve nove članove sa 30-tak polaznika i već su ove jeseni započeli novu planinarsku školu.

Na brojnim aktivnostima i rezultatima čestitao im je zamjenika gradonačelnika grada Požege Ferdinand Trohe, te gostiju iz prijateljskih planinarskih društava, PD Mališčak iz Velike, PD HZZ Požega, ali i HGSS Požega sa kojima blisko surađuju.

Uz već poznate aktivnosti organiziranja izleta u narednom razdoblju najambiciozniji projekt svakako je Požeška planinarska obilaznica, za koji se nadaju potpori i EU sredstvima i šire društvene zajednice. Predsjednik društva Višeslav Turković upoznao je nazočne i s detaljima programa koji osim brojnih jednodnevnih i dvodnevnih izleta i pohoda uključuje i i višetjedni boravak u Crnoj Gori te penjanje na vrhove Durmitora. Zaslužnim članovima ovim prilikom uručena su priznanja Hrvatskog planinarskog saveza, a priznanja HPD Gojzerica uz članove, dobili su i predstavnici ustanova i sponzori koji su im pomogli u opremanju prostora.

TEKST: S. P.       FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn