HPD GOJZERICA POŽEGA: Novogodišnji izlet Kaptol – Bazova glava – Češljakovački vis

Datum objave: 02. 1. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Prvi dan 2022. godine ”Gojzerice” su otvorile prvim ovogodišnjim neslužbenim izletom, pod vodstvom društvenog vodiča Ante Bošnjaka. Trasa je išla kružno od kaptolačkih vinograda na vrh Bazovu glavu 773 mnv, te dalje  preko Domobranske livade sve do Češljakovačkog visa 825 mnv  i natrag u Kaptol.

Početak je bio uz pratnju sunčanih zraka i relativno toplog vremena, te je žestoki uspon protekao u dobrom raspoloženju. Uspon ih je pratio sve do Bazove glave, a od Bazove glave do Domobranskih livada i dalje, vodila je staza bez suvišnih uspona i padova te su na cilj stigli opušteno.

Na Češljakovačkom visu sreli su planinare iz Rijeke s kojima  su podijelili, hranu i dobro raspoloženje. Sreli su i planinarke iz Lipika Branku Ećimović i Darinku Milmedi, pa je raspoloženje dodatno naraslo. Nakon dužeg odmora i fotografiranja slijedio je brzi spust neobilježenom stazom kroz šumu, tako da su u roku 15-tak minuta izgubili 300-tinjak mnv. U Kaptol su stigli obasjani suncem i zadovoljnim osmjesima, prošavši punih 17 km po snimci GPS traga.

TEKST: S. P.            FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn