HPD GOJZERICA POŽEGA – Nada i Marijan Banović: Zlatni znak za život posvećen planinarstvu

Datum objave: 15. 9. 2020. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Nada i Marijan Banović članovi HPD Gojzerica Požega, ovih dana nagrađeni su Zlatnim znakom Hrvatskog planinarskog saveza za doprinos razvoju planinarstva. Ovo priznanje je visokog ranga i dodjeljuje se samo najzaslužnijim planinarima, koji su aktivni u planinarstvu najmanje 20 godina.

Nada i Marijan poznati su požeški planinari koji su cijeli svoj život posvetili planinarstvu i životu u planini. Tijekom cijelog svog planinarskog vijeka vrijedno i nesebično su radili kako bi i drugima približili ljubav prema planinama i prirodi. Vodili su izlete, markirali staze, dijelili svoje iskustvo i znanje, osnivali planinarske udruge, pisali prekrasne priče za časopis Hrvatski planinar i promicali planinarstvo općenito.

Inicijativu za dodjelu priznanja pokrenula je HPD Gojzerica Požega, društvo u kojem su se nedavno aktivirali. Priznanje im je uručio predsjednik HPD Gojzerica Požega Višeslav Turković kao gost na skupštini HPD Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje Požega (HPD HZZO Požega), koja se održala prošlog vikenda na otvorenom u Starigradu (Nacionalni park Paklenica).

“Iako je HPD Gojzerica Požega inicijator dodijele priznanja, priznanje smo odlučili dodijeliti na skupštini društva koje su  Nada  i Marijan osnovali sada već daleke 2007. godine. Radost, suze, osmjeh i sreća, samo su neki od osjećaja koji su preplavili naše laureate tijekom dodjele priznanja. Želimo im još puno veselih i sunčanih dana na planini, provedenih društvu dobrih ljudi,” rekao je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković.

TEKST: S. P./ A.T.       FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn